Dagboek

Livestreamplatform Twitch kiest vanaf 2024 – voor drie jaar – Rotterdam als stad voor hun internationale evenement TwitchCon. Dit maakte Dan Clancy, de CEO van Twitch bekend op X.

 

Twitch is een live streaming platform dat zich oorspronkelijk richtte op gaming, maar nu ook andere contentcategorieën omvat. Gebruikers, of streamers, zenden live video- en audiobeelden uit, en kijkers kunnen in real-time communiceren via de chatfunctie. Het platform staat bekend om zijn interactieve karakter en werd opgericht in 2011.

TwitchCon is het jaarlijkse evenement in Europa waar ‘livestreaming’ en ‘game-cultuur’ centraal staan.  Ontmoetingen, nieuwe producten ontdekken en de laatste games uitproberen. Dat alles in de kenmerkende enthousiaste en inclusieve sfeer waar de Twitch community van duizenden industrie professionals, streamers en hun fans om bekend staat.

Twitch, TwitchCon en ander online jargon vind je overigens terug in Het Groot SocialMediaMonteur Woordenboek!

Ahoy

“De keuze van TwitchCon voor Rotterdam onderstreept onze aantrekkingskracht voor internationale evenementen. Dit besluit toont de kracht van Rotterdam als hardwerkende, creatieve en innovatieve hub met internationaal bekende game studio’s en opleidingen, zoals het Grafisch Lyceum. Het event stimuleert lokale bedrijvigheid en hotelbestedingen. Alle evenementen bij elkaar dragen bij aan werkgelegenheid.” – Wethouder Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur).

“Live-ervaringen zijn onmisbaar en van maatschappelijk belang. Elkaar ‘in-real-life’ ontmoeten blijft het meest waardevol, zelfs voor online streamers en hun fans. De ambitie van Twitch is groot. Zo groot dat het de gehele Ahoy-accommodatie inneemt. Het heeft tevens een direct effect op de lokale economie. Die duizenden internationale bezoekers zullen ook horeca en ontmoetingsplekken rondom Ahoy, in het Hart van Zuid-gebied, bezoeken.” – Jolanda Jansen (CEO Rotterdam Ahoy).

 

Rotterdam Serious About Gaming

De gemeente Rotterdam zet stevig in op de ontwikkeling van de digitale economie in de stad. Rotterdam heeft de ambitie om samen met ondernemers en kennisinstellingen bij te dragen aan een digitale economie die open, eerlijk en veilig is. Waarin bedrijven kunnen innoveren, consumenten goed beschermd zijn en die bijdraagt aan duurzame economische groei vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De komst van Twitch naar de stad is een goede gelegenheid om in levenden lijve de omvang en het bereik van de digitale economie te ervaren.

Onder de titel “Rotterdam. Serious About Gaming.” zet Rotterdam de gamingsector, de daarin werkzame creators en developers én het toekomstige talent dat zich daar nu voor laat opleiden in de schijnwerpers. Rotterdam onderstreept hiermee dat de gaming sector een technologische voorloper is en vanwege haar omvang en groei serieus genomen moet worden. De gamingsector in Rotterdam opereert op internationale schaal en biedt lokaal werkgelegenheid bij veel mkb ondernemers.