Dagboek

Een paar maanden geleden werd het voor een zeer select Facebook-gezelschap mogelijk om live videos te streamen op hun Facebook account. Celebrities als Vin Diesel maken hier al vaak gebruik van en ook Mark Zuckerberg heeft een paar ‘townhall’ meeting live uitgezonden.

Nu is de volgende stap gezet, in de US is het momenteel mogelijk voor gewone sterveling – vooralsnog alleen op iPhone – om ook live hun belevenissen uit te zenden voor hun vrienden! Meestal als zoiets is uitgeprobeerd in Amerika, volgt een snelle implementatie in de rest van de de wereld en ik kijk er naar uit! Natuurlijk is live streaming een must, om de concurrentie van Periscope, Meerkat en SnapChat op afstand te houden.

Een andere nieuw feature waar Facebook mee komt, is het maken van collages, verhalen bestaande uit foto’s en videos. Ook nog in een beperkte testfase, maar zeker iets om alvast over na te denken, immers: visual stories doen het echt heel goed op Social Media, mits er een samenhangend verhaal in zit.

Kortom, er komt weer genoeg leuks aan en zoals altijd hou ik dat voor je in de gaten! Heb je in de tussentijd behoefte aan advies of wil je leren hoe je een (visual) story schrijft en gebruikt, dan kun je altijd terecht bij mijn zusje NewMediaBrains workshops en trainingen, neem gerust eens kontakt met ze op