Dagboek

Veel veranderingen in LinkedIn-land! Zo heeft het social mediaplatform like-reacties toegevoegd, kun je taggen in foto’s, alternatieve teksten toevoegen én wordt ook de live-videofunctie geïntroduceerd op LinkedIn. Benieuwd? Lezen maar!


Like-reacties

LinkedIn komt met een nieuwe optie, namelijk like-reacties. Gaan we de Facebook-kant op met deze nieuwe optie? Je kunt nu niet alleen een duimpje (interessant) plaatsen onder een update, maar ook meerdere reacties geven met verschillende icoontjes. Ieder met een eigen betekenis.

Je kunt kiezen uit de volgende reacties:

  • Interessant
  • Gefeliciteerd
  • Medeleven
  • Verhelderend
  • Nieuwsgierig

Taggen & seo tekst in afbeelding

Net als op Facebook, Instagram of Twitter is het nu ook mogelijk om een persoon te taggen in een afbeelding. Een pluspunt hiervan is dat, net als bij het taggen in je tekst, deze persoon een melding krijgt dat hij of zij is getagd. Zo kan deze persoon ook weer heel gemakkelijk een like/reactie geven of de afbeelding delen binnen zijn of haar netwerk.

Naast het taggen kun je nu ook een alternatieve tekst in je afbeelding toevoegen. In 120 tekens kun je een tekst meegeven aan je afbeelding op LinkedIn. Waarom zou je dat doen? Goed voor de zoekmachine. 😉 Hierdoor wordt je afbeelding beter gevonden.
linkedin live

Ook LinkedIn gaat een live-videodienst bieden, vergelijkbaar met die van Facebook, Twitter en Instagram. Tijdens deze live-videostream is het voor de kijkers gemakkelijk om reacties te plaatsen of vragen te stellen via een openbare chat. Momenteel wordt deze nieuwe functionaliteit (alleen op uitnodiging) in bètaversie uitgerold op LinkedIn. We moeten dus nog even wachten met het eigen gebruik van LinkedIn Live.

En… wat vind jij van deze nieuwe updates?