Dagboek

LinkedIn zit niet stil en dat is te merken. Wat is er precies veranderd de afgelopen maand en wat komt eraan? Je leest het hier.

Video ontwikkelingen 

Goed nieuws voor alle video-fanaten: je kunt vanaf nu de eerste afbeelding van je video aanpassen! Zodra je de video hebt geüpload in je nieuwe posting zie je rechtsboven een potloodje. Klik daarop en zo kun je zelf een afbeelding kiezen die de eerste preview van je video weergeeft. Ook kun je hier een srt-bestand uploaden (om je video te ondertitelen) én de titel aanpassen, zodat je beter gevonden wordt in de zoekmachines.

Live Video

En er komt nog meer aan …. Misschien heb jij het ook al gezien; LinkedIn Live. Het ziet er ongeveer hetzelfde uit als Facebook of Instagram Live. Je ziet andere kijkers en het aantal kijkers en er is een mogelijkheid om real-time te reageren. Bovendien vliegen de likes je om de oren tijdens de Live-sessie.

 

Connecties uitnodigen

Yes! Hier zaten wij al op te wachten: eindelijk kun je je eigen contacten uitnodigen om je bedrijfsprofiel te volgen. Hoe het werkt? Heel simpel, rechts op je bedijfspagina zie je ‘Breid de doelgroep van uw pagina uit’ staan. Uitnodigen* maarrr

*Let op: het is niet mogelijk om je connecties meer dan één keer uit te nodigen. Mochten ze jouw uitnodiging weigeren, zie je de connectie weer terug in de lijst. Het lijkt erop dat je de uitnodiging nogmaals kunt sturen, maar deze komt niet aan. Helaas kun je nog steeds niet zien wie je paginavolgers zijn en is het daarom lastig om er achter te komen wie jouw uitnodiging geaccepteerd heeft.

 

Evenementen

Jahoor, na jaren afwezigheid komen de LinkedIn events weer terug. Ook op LinkedIn kun je binnenkort uitgenodigd worden voor een evenement. Als je bij je uitnodigingen kijkt zie je een ‘evenementen’ tabje staan. We moeten nu alleen nog wachten tot LinkedIn de evenementenfunctie heeft geïmplementeerd.