Dagboek

LinkedIn Audio events bieden je een manier om in contact te komen met andere professionals en te praten over gezamenlijke onderwerpen en interesses. Audio-evenementen zijn eenvoudig op te zetten en beschikbaar via persoonlijke accounts. Niet zo heel vreemd dat LinkedIn hiermee komt, audio is immers steeds populairder aan het worden. Denk aan podcasts en apps als Clubhouse. En ook Twitter heeft zijn eigen audio-optie, de Twitter Circle.

 

Waarom zou je een audio event opzetten?

Deze events kunnen een manier zijn om verbinding te maken met je volgers, relaties op te bouwen en zelfs nieuwe carrièremogelijkheden te ontdekken. Maar je kunt ook denken aan:

  • Betrokkenheid bij je doelgroep vergroten; start gesprekken met je volgers en daarbuiten.
  • Een gemeenschap inspireren; deelnemers kunnen met elkaar communiceren en iedereen volgen die hun interesse wekt.
  • Jouw LinkedIn profiel is toegankelijk voor je publiek, wat helpt om vertrouwen op te bouwen.

En last but not least: Audio Events zijn camera-vrij waardoor je een gesprek kunt beginnen, of aan deelnemen, waar je ook bent. Ook als je nog in je pyjama zit!

Hoe?

Een Audio Event instellen is overigens net zo eenvoudig als het instellen van een normaal event op LinkedIn.

  1. Selecteer het Event content tool
  2. Klik op het Event Format dropdown menu en selecteer Audio Event
  3. Selecteer een tijd en vul alle vereiste informatie in
  4. Klik op ‘Plaatsen’

 

Door een event aan te maken wordt er automatisch een eenmalige post gedeeld die verschijnt in de feeds van je volgers, net als elke andere post, om meer bekendheid te creëren voor je event.

 

Hulp nodig bij het opzetten of beheren van je zakelijke LinkedIn pagina? Wij kunnen je helpen. Neem gerust contact met ons op!