Voor jou gevonden!

Wat doe je als festival organisator als er door de coronamaatregelen helemaal geen festivals te organiseren zijn? Jochem van Pelt opent, zodra de maatregelen het toestaan, een Instagram museum op zijn festivalterrein in Best: Likeland

 ‘𝘌𝘦𝘯 𝘧𝘶𝘭𝘭 𝘤𝘰𝘭𝘰𝘶𝘳, 𝘫𝘢𝘸 𝘥𝘳𝘰𝘱𝘱𝘪𝘯𝘨, 𝘐𝘯𝘴𝘵𝘢𝘨𝘳𝘢𝘮𝘮𝘢𝘣𝘭𝘦 𝘦𝘯 𝘛𝘪𝘬𝘛𝘰𝘬𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘪𝘨 𝘴𝘱𝘦𝘦𝘭𝘷𝘦𝘭𝘥’ waar je je te buiten kunt gaan met selfies en foto’s voor jouw social media!

Jochem van Pelt heeft een nieuwe adviseur: zijn 9-jarige dochter Faye. Zij leeft met TikTok en Instagram, zij weet wat er nodig is om te scoren op die online kanalen. Dus luistert vader bij de inrichting van zijn Instagram-museum goed naar de suggesties van zijn dochter. Een confettidouche en een gigantische ballenbak zijn daar het resultaat van.

Tot begin dit jaar organiseert de 39-jarige Van Pelt festivals, meestal op Aquabest, het recreatieterrein van zijn familie in het Brabantse Best. Het Supersized Kingsday Festival trekt jaarlijks 45.000 bezoekers, de twee edities van Lakedance worden bezocht door in totaal 40.000 mensen. En dan zijn het Winter Park Festival en het Nederlandstalig evenement nog niet meegeteld. Dit jaar niet dus!

Als de coronamaatregelen het toelaten, gaat het Instagram museum binnenkort open. De inrichting is inmiddels in volle gang. Een kleine greep uit de opstellingen: een telefooncel bedekt met luchtbellen, glijbanen, een giraffe, een speelkasteel buiten alle proporties en een gigantische schommel en strandstoel. De wanden zijn geverfd in zoete kleuren en overal hangen bloemetjes.

‘Likeland richt zich op vrouwen’, zegt Van Pelt. ‘Moeders en dochters of een uitje voor een groep vriendinnen. Die kunnen niet alleen opnames maken voor TikTok of Instagram, maar ook voor een bijzondere profielfoto. En er zijn ook bedrijven die hier graag een presentatie, persconferentie of fotoshoot organiseren. Dat gaat natuurlijk eerder om reclamebureaus dan om banken.’

 

Voor jou gevonden op FD.nl en LikeLand