Dagboekvrouw kijkt tv en eet popcorn

Het is bijna weekend én herfstvakantie, dus tijd om lekker bij te komen van de werkweek. Is jouw idee van ontspanning om lekker op de bank te liggen en tv te kijken? Dan hebben we 5 tips met series of films die over social media gaan. Leg je telefoon dus maar opzij en pak de popcorn!

Nerve

De verlegen en timide Vee is een laatstejaarsstudente op de middelbare school. Ze gaat een online uitdaging aan op de website NERVE. De website nodigt haar volgers uit om video’s in te sturen van zichzelf tijdens het uitvoeren van riskante en gevaarlijke opdrachten in ruil voor prijzen. Al snel zit Vee gevangen in een spel waarbij elke beweging gemanipuleerd wordt door de anonieme gemeenschap van volgers.

 

Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer

Als er een video online wordt gezet van een mysterieuze man die twee kittens doodt, komen internetgebruikers wereldwijd snel in actie om de dader te vinden. De dierenbeul voelt zich aangemoedigd door alle aandacht en plaatst nog meer verontrustende video’s, die uiteindelijk zelfs overlopen in moord. Maar op het internet is er één ongeschreven regel, regel 0: Don’t fuck with cats.

The Social Network

Film over de evolutie van Facebook, met Jesse Eisenberg als CEO Mark Zuckerberg en Justin Timberlake als mede-oprichter Sean Parker

 

Clickbait

‘Clickbait’ gaat over Nick Brewer die er alle schijn van heeft de perfecte gezinsman te zijn totdat hij plotseling ontvoerd wordt en er kanten van zijn persoonlijkheid ontdekt worden die zijn naasten nog niet kennen.

 

 

Searching

David is vader van Margot. Hun communicatie speelt zich voornamelijk via het scherm af waardoor David zich eerder geïrriteerd dan bezorgd voelt wanneer zijn dochter niet op zijn berichten reageert. Tot hij ontdekt dat ze vermist is. Terwijl een rechercheur erbij wordt geroepen, doorzoekt David op Margots laptop het net af naar mogelijke aanwijzingen naar haar locatie.

 

Geniet van je weekend!