DagboekInstagram stories algoritme

Zo vlak voor het einde van het jaar komt Instagram met twee veranderingen, waar wij in elk geval heel gelukkig van worden!

Stories van 1 minuut en een link naar je site in de stories

Om de concurrentie met TikTok aan te blijven kunnen, kunnen we binnenkort stories van 1 minuut maken. Nu is dat nog 10 seconden. TikTok verlengde onlangs al de tijd van hun video’s naar 3 minuten en ook al heeft Instagram dit jaar ‘Reels’ geintroduceerd als tegenhanger van de populaire app, nu zijn ook de stories aan de beurt om ons op Instagram te houden. En dat is nog niet alles! Binnenkort, sommige accounts hebben het al, kun je in een story een link naar je website plaatsen. Dit was voorheen alleen voor accounts met meer dan 10.000 volgers, maar wordt nu voor iedere Instagrammer mogelijk!

 

Het tweede fijne nieuws is dat de chronologische feed terugkomt!

Op dit moment bepaalt het algoritme de volgorde van de foto’s en video’s die je te zien krijgt, maar dit gaat veranderen en alles van de accounts die je volgt komt dan weer in volgorde van plaatsing voorbij1

Instagram breidde deze week ook de test van een nieuwe favorietenfunctie uit, hiermee kunnen gebruikers een klein aantal accounts als  favoriet instellen. Wanneer deze optie wordt uitgerold is nog niet bekend, maar dat houden we natuurlijk voor je in de gaten!