Dagboek

Instagram Reels bestaat nu zo ongeveer een jaar, en de laatste maanden pas echt in opkomst. Maar wat is het?
In Instagram Reels kun je korte video’s maken van maximaal 60 seconden, bewerken en plaatsen. Je kunt ze voorzien van muziek en leuke effecten. Deze video’s verdwijnen niet na 24 uur (zoals wel bij Instagram Stories het geval is). Ja, inderdaad: Instagram Reels lijkt ontzettend veel op TikTok. Maar er zijn wel  verschillen. 

Verschillen

Het eerste verschil zit ‘em niet in de technische kant, maar is veel groter. Voor Instagram is Reels een leuke optie om erbij te hebben op hun platform (naast de normale feed, de stories en IGTV). Voor TikTok is het alles wat ze te bieden hebben op hun app.

Als tweede, en die is zeker niet onbelangrijk voor zakelijke accounts: de demografie op Instagram is veel diverser dan op TikTok, waar 42% van de gebruikers tussen de 14 en 26 jaar is. Op Instagram, in zijn geheel, vind je gebruikers in zo’n beetje alle leeftijdscategorieën.

Het ‘one stop shop’ op Instagram (je hoeft er niet nóg een socialmedia account voor aan te maken) én de meer diverse leeftijdsgroepen maken Instagram Reels een zeer geduchte concurrent van TikTok als het gaat om aantrekkelijk te zijn voor zakelijke accounts.

Kortom, het zou zomaar eens kunnen dat Instagram Reels het (voor de zakelijke gebruikers en adverteerders) uiteindelijk gaat winnen van TikTok.

 

Hoe werkt Instagram Reels?

Je vindt Reels op je Instagram homepage naast de IGTV knop of in het uploadmenu rechtsbovenin (het plusje). Zodra je Reels opent krijg je een aantal opties voor effecten en audio te zien. Je kunt uit de muziek bibliotheek een muziekje kiezen voor onder je video en voor AR effecten is er ook genoeg te kiezen!
Er is een timer en countdown, handig voor als je een handsfree clipje wilt opnemen en een ‘Align’ functie om meerdere clips aan elkaar te plakken. Daarna kun je kiezen om de video direct te plaatsen, of om het op te slaan als concept voor later!

Klinkt allemaal heel eenvoudig, nietwaar? Het is ook niet moeilijk en er zijn heel veel creatieve dingen mee te doen – het is gewoon even wennen, zeker als je nog nooit geTikTokt hebt!

Hulp nodig bij het opzetten en bijhouden van je zakelijke social media accounts? Wij kunnen je helpen, neem gerust contact met ons op!