Voor jou gevonden!

Instagram-baas Adam Mosseri heeft een reeks omstreden aanpassingen aan het sociale medium teruggedraaid. Dat deed hij nadat er deze week steeds meer kritiek kwam. Het platform zou te veel op TikTok zijn gaan lijken.

Tijdlijn gewijzigd

Instagram kondigde eerder deze week aan dat de belangrijkste tijdlijn gewijzigd wordt, waardoor gebruikers meer video’s en foto’s te zien krijgen die ze volgens algoritmes leuk kunnen vinden. De berichten zijn ook van accounts die niet worden gevolgd.De wijzigingen vielen niet in de smaak bij veel gebruikers. Een online oproep ‘om Instagram niet in TikTok te veranderen’ ging al snel viraal. Daarna sloten populaire gebruikers zoals Kim Kardashian en Kylie Jenner, die allebei 300 miljoen volgers hebben, zich aan bij de kritiek. ‘Wij willen gewoon schattige plaatjes van onze vrienden zien’, vonden de beroemdheden.

‘Zo nu en dan falen’

“Ik ben tevreden over het risico dat we hebben genomen”, zegt Mosseri, die benadrukt dat ‘het van belang is om zo nu en dan eens te falen’. De baas van het platform zegt dat hij zag dat ‘gebruikers door de wijzigingen gefrustreerd raakten’. Dat bleek ook uit gebruikersdata. Het sociale medium heeft daar veel van geleerd, zegt hij. “We moeten nu gaan uitzoeken hoe we verder gaan en komen terug met een nieuw idee.”

Voor jou gevonden op RTL nieuws