DagboekVoor jou gevonden!

Instagram gebruikers kunnen nu gemakkelijker hun genderidentiteit specificeren want het platform heeft een speciale sectie in de accountprofielen gelanceerd om voornaamwoorden te delen. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers maximaal vier voornaamwoorden delen die zijn geselecteerd uit een vooraf goedgekeurde lijst met algemene voornaamwoorden, waaronder zij, hij, zij, ze en anderen.

Volgens Instagram kunnen gebruikers voornaamwoorden op elk moment bewerken of verwijderen en kunnen ze een formulier invullen om een voornaamwoord toe te voegen, als deze niet is opgenomen. Je kunt ook bepalen of je voornaamwoorden alleen met je volgers of openbaar op Instagram wilt delen. Voor gebruikers jonger dan 18 jaar worden voornaamwoorden automatisch privé gemaakt.

Jennifer Grygiel, assistent-professor communicatie aan de Universiteit van Syracuse zegt: “Voor degenen onder ons die proberen gastvrij en inclusief te zijn, is dit het beste voor iedereen. Het stelt ons in staat om een betere gemeenschap en een betere samenleving op te bouwen, wanneer we dit soort gesprekken voeren.”

Toch, zegt Grygiel, heeft Instagram nog meer werk te doen om het platform inclusiever te maken voor iedereen. Het platform wordt beschuldigd van het censureren van leden van de LHBTQ + -gemeenschap in het verleden, waaronder het verbieden van advertenties zonder reden of het ten onrechte verwijderen van afbeeldingen.

De functie is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk. In België en Nederland kun je er nog geen gebruik van maken, maar hopelijk komt daar snel verandering in. Tot die tijd kun je als je dat wilt, jouw voornaamwoorden in je bio zetten.

Lees het hele verhaal in The Guardian