Dagboek

Net als bij andere socialmedia kanalen, zitten ze bij Instagram ook niet stil en zijn er de afgelopen tijd de nodige wijzigingen doorgevoerd. Ook zijn ze druk bezig met het testen van nieuwigheden – die nog niet uitgerold zijn, maar er waarschijnlijk wel aan zitten te komen! Wij hebben deze voor je op een rijtje gezet, dan ben je weer helemaal op de hoogte!

Instagram Live, voor het live streamen van video’s,  geeft je binnenkort de optie om jouw uitzending een titel mee te geven. Het is nog niet bij iedereen beschikbaar, dus ben je een echte live-streamer, hou het in de gaten!

IGTV, het gedeelte van Instagram waar je langere video’s bekijkt en uploadt, is nog niet echt van de grond gekomen. De stories blijven nog altijd populairder. Toch blijft Instagram werken aan IGTV, zo is de zoekfunctie verbetert en ziet de home-page er nu beter uit; het lijkt verdacht veel op SnapChat’s explore. Een andere, fijne, nieuwe mogelijkheid is het plaatsen van een preview van je IGTV uitzending op je tijdlijn. Zo kun je de aandacht vestigen op jouw video’s en kijkers naar IGTV leiden.

Nog niet live, maar wel iets waar we op zitten te wachten: het scrollen in een video. Hiermee kun je snel een video ‘doorspoelen’ tot het stuk waar jij naar wilt kijken.


Nog meer video nieuws: co-watching. Eigenlijk hetzelfde als Facebook’s WatchParty – de optie om vrienden uit te nodigen om gezamelijk video’s te kijken. Dit gaat dan via DM’s, ideaal als je als bedrijf bijvoorbeeld previews wilt laten zien aan een selecte groep!

Maak je gebruik van Story Ads? Advertentie in stories, dan kun je voortaan ook polls hier aan toevoegen, zo maak je je advertentie interactief!

En last but not least is het nog het gerucht dat Instagram het aantal likes per post wil verbergen. Dit zouden ze willen doen om sociale druk te verminderen, zodat je je niet meer druk hoeft te maken dat men ziet hoeveel (of weinig) likes jou foto’s krijgen. Of dit daadwerkelijk doorgevoerd gaat worden is nog maar de vraag!

Van welke aanpassing op Instagram word jij helemaal gelukkig?