Dagboekerasmus mc daktuin

Heb jij al een stekkie? Het Erasmus MC bouwt in het hart van de stad een nieuw ziekenhuis met veel ruimte voor groen. Want van groen word je beter! Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een groene omgeving of uitzicht op natuur een positief effect heeft op het herstel van patiënten. Het Erasmus MC legt daarom twee unieke daktuinen aan die toegankelijk zijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers. De daktuinen van het Erasmus MC zullen met bijna 3.000 m2 de grootste daktuinen in Nederland op deze hoogte zijn. Voor de realisatie van dit sympathieke project is veel geld nodig, een tuin van deze omvang en op deze hoogte met speciale voorzieningen voor patiënten vraagt een behoorlijk budget.

 

De SocialMediaMonteur is van mening dat de patiënten en de stad Rotterdam straks enorm van deze daktuinen gaan profiteren en omarmt het project. “Natuurlijk hebben wij onze donatie in vierkante meters gedaan en zijn nu partner van het project. Daarnaast hebben wij onze dienstverlening aangeboden om te zorgen dat iedereen via social media van dit project hoort en …. dat er vaak op de donatiebutton op de website wordt geklikt,” zegt Anne Marie Hazenberg een van de oprichters van de SocialMediaMonteur. “We hebben de social media kanalen netjes ingericht, we zorgen dat er regelmatig leuke berichten gepost worden en zoeken voortdurend naar uitbreiding van de community met volgers die misschien ook wel een donatie, groot of klein, gaan doen. Wij zetten ons graag in voor dit innovatieve, groene, Rotterdamse initiatief!”

 

“Wij hebben de steun van partners zoals de SocialMediaMonteur hard nodig,” zegt Margot Bleeker, development director bij het Erasmus MC Vriendenfonds. “We merken dat het project goed ontvangen wordt. Om bijna 700.000 euro bij elkaar te krijgen is het belangrijk dat we heel veel bedrijven en mensen bereiken. Social media helpen ons daar enorm mee. We zijn dus heel blij met de ondersteuning van de SocialMediaMonteur en natuurlijk ook met de door hen gesponsorde groene vierkante meters!”

 

Wil jij ook een stekkie of een boom doneren?