DagboekDe Rotterdamse top 100

Het Rotterdamse social media bureau SocialMediaMonteur heeft vandaag weer een nieuwe versie van de Rotterdamse Instagram Top 100 gepubliceerd. Nog steeds voert het account van voetballegende Robin van Persie de lijst aan. De oud-Feyenoorder heeft nu namelijk ruim 4,4 miljoen volgers en dat zijn er 50.000 meer dan de vorige keer. De nummer twee, DJ Afrojack, is ook weer flink gegroeid en heeft nu meer dan 3,5 miljoen volgers. En alhoewel het Instagram account van Georginio Wijnaldum de afgelopen periode met bijna 520.000 volgers is gegroeid, moet hij het nog steeds doen met een derde plek. Wijnaldum heeft er sinds de publicatie van de vorige lijst wel het meeste volgers bij gekregen. Influencer Koen Kardashian is met een zeventiende plaats en meer dan 140 duizend volgers de hoogste nieuwe binnenkomer.

Top 3 

In de vorige lijst bestond de top drie uit twee voetballers. Met op stip nummer één staat de voetballegende Robin van Persie met ruim 4,4 miljoen volgers. Ondanks dat Van Persie zijn voetbalcarrière vorig seizoen heeft beëindigd en hij nog slechts enkele berichten per maand op zijn Instagram account plaatst, groeit het account nog flink door. Van Persie wordt gevolgd door de DJ Afrojack (3,8 mln) en Liverpool-speler Georginio Wijnaldum (2,7 mln). Op deze accounts worden actief berichten en stories geplaatst. 

 

Grootste verschillen

Georginio Wijnaldum heeft er de meeste volgers bij gekregen sinds juli. Ruim 519.000 Instagrammers zijn in de afgelopen periode de voetballer gaan volgen. Zijn plek in de lijst verandert er nog niet door, hij staat nog steeds op een mooie derde plaats. In de top van de lijst zijn er geen veranderingen. 

De grootste daler in de lijst is Emms_bl. Emerson Akachar, artiestennaam Emms, is een Nederlands rapper. Hij maakt deel uit van de formatie Broederliefde en is geregeld gastmuzikant op singles met andere rappers. In juni had hij nog 156.000 volgers en stond hij op plek zeventien, maar met 140.462 is zijn Instagram-account nu een negentiende plek waard in de Rotterdamse Instagram Top 100. Hij is met een verlies van 15.538 volgers twee plekken gezakt in de lijst. 

 

Nieuwkomers

Er zijn in totaal 11 nieuwkomers. De hooggeplaatste nieuwkomer is influencer Koen Kardashian met 142.546 volgers. Koen is bekend van Instagram en heeft hiernaast ook een goedlopend YouTube-kanaal met 12,8 duizend abonnees. Met zijn ruim 142 duizend volgers op Instagram staat hij op een zeventiende plek in de Rotterdamse Instagram Top 100. 

Een andere nieuwkomer is Elise Schaap, zij won gisteren de Televizier-ster Acteur/Actrice. De actrice uit onder meer Familie Kruys, Soof de serie en Undercover ontving de prijs tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Voor de uitreiking van de prijs stond ze op de 21ste plek met 123.332 volgers, maar krap 12 uur later heeft ze er al bijna 9000 volgers bij gekregen. Wij zijn erg benieuwd hoeveel plekken ze gaat stijgen in de lijst na deze goede prestatie. 

Andere nieuwkomers in de lijst zijn presentatrice Renate Gerschtanowitz op plek 24 met 98.224 volgers en actrice Abbey Hoes met 61.628 volgers op plek 28. YouTuber Tim den Besten is ook nieuw in de lijst en staat met 26.584 volgers op plek 52. 

In de Rotterdamse Instagram top 100 zijn de grootste en populairste accounts uit 010 opgenomen. Het betreft accounts van zeer uiteenlopende aard zoals bekende Rotterdammers, muziek, toerisme, sport, cultuur, etc. De lijst is te vinden op instagramtop100rotterdam.nl en wordt regelmatig bijgewerkt.

 

Songfestival is een dilemma

“We hebben opnieuw een aantal mooie 010-nieuwkomers met veel volgers ontdekt. Leuk toch dat zoveel Rotterdammers het zo goed doen online? Daarmee dragen zij niet alleen bij aan hun eigen bekendheid, maar ook aan die van de stad.” zegt Anita Lussenburg van de SocialMediaMonteur. “Wij twijfelden bij de update van deze lijst wat we met de accounts van Duncan Laurence en het Eurovisie Songfestival moesten doen. Het feit dat Duncan uit Spijkenisse komt en het Songfestival in 2020 in Rotterdam gaat plaatsvinden zou betekenen dat de accounts in de lijst behoren. Maar omdat dat Duncan Laurence de Ziggodome in zijn bio heeft staan, het account Eurovision elk jaar wisselt en de naam Songfestival.AvroTros toch wel heel Hilversums klinkt, hebben we de accounts voor dit moment niet in onze top 100 opgenomen. Als iedereen vindt dat dit anders moet, horen we het graag!”