Dagboek

Instagram is ondertussen veel meer dan een verzameling kekke selfies met een hip filter en rake hashtags. Het social mediakanaal is bij uitstek geschikt om je bedrijf en produkten te promoten, maar dan moet je wel mooie foto’s gebruiken, een serie reclamefolder-achtige plaatjes is veel minder aantrekkelijk voor potentiele volgers dan smaakvolle – glamour – foto’s waar over nagedacht is.
Natuurlijk kan een productfoto van een kettingzaag met technische specificaties de harten van menig doe-het-zelver sneller doen kloppen maar de kans op volgers en ‘likes’ is groter als het een foto van die zaag in aktie is, bij voorkeur in een omgeving waar je doelgroep zich in herkent.

 

 

Ik heb de ideale Instagram post in 4 stappen voor je op een rijtje gezet:

  1. Bedenk je altijd, voor iedere post: gaan mijn volgers dit waarderen? Kan ik volgers kwijtraken met deze foto? Klinkt simpel en dat is het ook!
  2. Content variatie! Zorg ervoor de je de volgende soorten content hebt en wissel af:
  • Produktfoto’s – met zorg gemaakt, duidelijk en helder
  • UCG (User Generated Content): vraag je klanten om fotos te maken met je produkt of voor je te poseren),
  • Branded Lifestyle Content: jouw produkt in een omgeving/setting die je doelgroep aanspreekt, zodat ze zien hoe het produkt past in huneigen leven.
  • Non Branded Lifestyle Content, mooie plaatjes die even niets met je produkt te maken hebben en ook niet om jouw bedrijf draaien, maar waarvan je kunt inschatten dat jouw doelgroep het mooi vindt.
  1. Captions! Denk hier overna, captions zijn een belangrijk onderdeel van je Instagram post en moeten dus gevat, kort en bondig zijn. Gebruik een emoij, het mag speels en vrolijk! Ga niet over de top met de #hashtag, 3 is echt wel genoeg. En vergeet de CTA (Call to Action) niet, doe er zo nu en dan een link naar je online shop bij!
  2. Vertel een verhaal, maak van je posts een visual story – dat is leuk om te volgen, creërt herkenbaarheid en dat schept een band

Heel veel plezier met Instagrammen, want het is ook gewoon leuk! En heb je toch hulp of ondersteuning nodig om je Instragram community of activiteiten te boosten, neem dan gerust kontakt met mij op: info@socialmediamonteur.nl