Dagboek

Ja, echt. Unilever heeft een buitengewoon creatieve manier bedacht om een YouTube kanaal op te zetten, dat hun haarprodukten promoot, zonder één video zelf te maken! Hoe hebben ze dat gedaan?

Niet eens zo heel erg ingewikkeld, ze hebben hun doelgroep de content laten maken. In de meeste gevallen was die er al trouwens, die content; filmpjes met instructies hoe je het beste kunt vlechten, pluishaar weer zacht te maken, dat mooie knotje draaien en hoe je zelf zo’n mooie kleur paars in je haar krijgt, zijn ongelofelijk populair en scoren hoog in de zoekmachines van YouTube.

Unilever (o.a. Dove) speelde hier op in door Vloggers in te schakelen en een eigen kanaal ‘All things hair’ te openen, waarin (voornamelijk dames) hun videos uploaden. Unilever voorziet e.e.a met wat ‘product placing’ en links en het kanaal heeft een eigen branding. Door te zorgen voor de juiste keywords en tags, heeft het concern nu een ongelofelijk populair kanaal en daar hoeven ze zelf geen videos voor te produceren.
Een knap staaltje meeliften en meedenken met je doelgroep, in dit geval dames op zoek naar ‘ik wil ook zulk mooi haar’!

Zo zie je maar, je hoeft niet altijd zelf content te bedenken én te produceren … soms is het er al en hoef je het alleen maar te faciliteren of nog maar een klein beetje aan te passen.

Link naar Youtube All Things Hair:
https://www.youtube.com/user/allthingshairUS