Dagboek

Een hele praktische workshop over twitter. Waarin ‘foute’ en ‘goede’ tweets werden geanalyseerd en uitgelegd werd hoe je ook buiten de 140 karakters van je tekst tweet meer uit je tweet kunt halen. In onze vlog vertellen de dames Kristin O’Halloran (Analytics), Meghan Doyle( Twitter) en Stephanie Fuller(Big Fuel) wat je bijvoorbeeld met Twittercards kunt bereiken. Ze stonden stil bij zorgvuldig hashtag gebruik, mentions, etc. en ze gaven een checklist die je helpt bij het samenstellen van je contentkalender en de optimale tweet.
Als je begint om jezelf de volgende 8 vragen te stellen, moet het goed komen:
= heb ik een eenduidig doel?
= vermeld ik de Call to Action duidelijk in de tweet?
= heb ik de relevante hashtags wel vermeld in de tweet?
= kan ik op een creatieve / functionele manier tekst aan mijn beelden toevoegen?
= zegt mijn tekst iets anders (aanvullends) dan de beelden?
= heb ik alle relevante @mentions vermeld?
= valt mijn tweet op?
= waarom moeten mijn volgers met deze tweets iets doen?

Nogmaals in onze dag 4 vlog hoor je nog allerlei handige tips die voorbij de 140 karakters gaan… bijv. het gebruik van Twittercards. Oh ja en als bonus: de perfect selfie