Dagboeklink op Facebook

In de strijd tegen fake news heeft Facebook een aantal weken geleden een ingreep gedaan waar jij en ik niet blij van worden. Het is namelijk niet meer mogelijk om de titel en snippet aan te passen wanneer je een link wilt delen. Ook kiest Facebook zelf een afbeelding, die niet altijd handmatig te vervangen is. Gelukkig is er een oplossing waardoor jouw bericht er toch goed uit komt te zien!

Om een perfect bericht te kunnen delen, is het wel van belang dat je toegang hebt tot de website waarop het artikel of de blog te lezen is. Werk jij, net als ik, met een website die gebaseerd is op WordPress? Dan publiceer jij na het doorlopen van deze 3 stappen weer perfecte berichtjes.

 

Zo zorg je voor een mooie link op Facebook

  1. Log in op je website en download de plugin Yoast SEO. Activeer de tool en check de instellingen. Voer in het tabblad Bedrijfsinformatie je bedrijfsnaam in.
  2. Open het artikel dat je graag wilt delen en scroll naar onderen. Je ziet onder het bericht verschillende kopjes en tekstvakken. De SEO-titel is de titel als jij aan het artikel hebt gegeven. Dit is ook de titel die Facebook aan het te delen bericht meegeeft. De Meta-omschrijving is de snippet die onder de titel verschijnt bij de link op Facebook. Houd rekening met het maximum aantal tekens van 155. Gebruik niet meer tekens, want dan wordt de tekst lelijk afgebroken.seo informatie nieuwsbericht
  3. Stel je uitgelichte afbeelding in. Tip: kies een mooie (stock)foto en snijd deze bij tot een formaat van 1.200 x 628 pixels. Dit is namelijk de exacte afmeting van de afbeelding die bij je url wordt gevoegd. Door hem zelf mooi te snijden, weet je zeker dat de afbeelding goed wordt weergegeven.

Klaar? Opslaan! Probeer je link nu maar eens te delen via Facebook. Goed hé!? Vind je het toch omslachtig? Ik kan je helpen door jouw blogs of nieuwsberichten van de juiste SEO informatie te voorzien!

Help mij met de SEO-optimalisatie van mijn nieuwsberichten!