Dagboek

We kunnen momenteel natuurlijk niet op reis, op safari of zelfs naar de dierentuin om al dan niet exotische dieren te bewonderen, maar dankzij Google en met behulp van je smartphone kun je de dieren op ware grootte gewoon in huis halen. Of in je tuin, op je balkon of in het park om te hoek!

Hoe dan?
Het is heel eenvoudig, ga naar Google op je smartphone en zoek een dier, bijvoorbeeld: zebra

Vervolgens kies je bij ‘bekijk een levensgrote zebra’ op ‘weergeven in 3D’ en ‘bekijken in je ruimte’ en voilá, zo had ik ineens een volwassen Zebra op mijn balkon die eruitzag alsof hij naar binnen wilde.

TIP: er komen een heleboel bijpassende junglegeluiden aan te pas, je wilt je geluid misschien even iets zachter zetten voor je een wild dier in je huis uitnodigt!

Google heeft onlangs 50 nieuwe dieren toegevoegd aan het assortiment 3D-dieren waaruit je kunt kiezen – niet alleen exotische exemplaren maar ook meer alledaagse soorten zoals varkens, koeien, katten en honden – dus je kunt je hart ophalen! Ach, en wie wil er nou geen levensgroot nijlpaard op de koffietafel?

De functie kan educatief gebruikt worden  om bijvoorbeeld kinderen te leren over hoe kwetsbaar mensen zijn en hoe enorm en majestueus de meeste dieren zijn.  Maar natuurlijk kun je er ook gewoon grappige foto’s mee maken!