Dagboek

Naast WhatsApp is de Facebook Messenger app, met zo’n 800 miljoen gebruikers, bij uitstek het medium om mobiel te chatten met familie, vrienden en zakenrelaties. Er wordt wat af ‘gemessaged’!

Ben je ook een Facebook Messenger gebruiker? Dan heb ik hier een paar leuke tips om meer te halen uit de Facebook Messenger app:

  • Wat misschien niet iedereen weet: je hoeft helemaal geen Facebook account te hebben om messenger te gebruiken! Als je maar een telefoonnummer hebt, kun je de app downloaden en kiezen: not on Facebook, en vervolgens een account voor messenger aanmaken.
  • Je locatie doorgeven in een bericht. Wil je makkelijk en snel laten weten waar je bent of waar je wilt afspreken? Klik, in het gesprek, op de ‘meer’ knop en selecteer ‘locatie’. Even zoeken naar de gewenste locatie en versturen maar!
  • Groepsgesprekken vastzetten (pinnen). Als je vaak met dezelfde groep chat, is het makkelijker om het gesprek ‘vast te zetten’ zodat het altijd bovenaan staat en hoef je niet te scrollen. Ga naar “groepen” en rechtsbovenin de app zie je ‘vastzetten’! Oh… en als je dat toch doet, kun je meteen een fotootje voor de groep kiezen, gewoon op het groeps-icoontje klikken en een nieuwe groepsfoto selecteren.
  • Bijnamen, kleurtjes en emoijs personaliseren per contactpersoon. Hou je van een beetje variatie in de gesprekken? Als je op de naam van je gesprekspartner klikt – boven in het gesprek – , kun je een bijnaam instellen (die zien jullie allebei, alleen in messenger), het gesprek een andere kleur dan het Facebook-blauw geven en een emoij voor de conversatie kiezen.

 

Veel chatplezier!