Dagboek

Nog dagelijks komen we YouTube-kanalen tegen die niet of nauwelijks ingericht zijn. De foto, header en de vermelding van website en social media zijn vaak ingericht. Maar wist jij dat je ook gebruik kunt maken van een standaard watermerk in jouw video? Of een aanbevolen video kan plaatsen binnen jouw video?

Voor veel bedrijven is YouTube niets meer dan het plaatsen van videocontent. Het plaatsen van een foto, header, de website en de andere social media wordt vaak vergeten. Maar YouTube biedt naast deze, bij vrijwel iedereen bekende features nog veel meer. Wij geven je wat slimme (gratis) tips:

YouTube Tips

Het plaatsen van een watermerk

Wist jij dat je in al jouw geuploade video’s een watermerk / logo van jouw bedrijf kan plaatsen? Dit logo komt rechtsboven in je video te staan. Dit logo is bovendien klikbaar en stelt de kijker in de gelegenheid direct abonnee van jouw kanaal te worden. Nieuwe abonnees krijgen een melding als je een nieuwe video hebt geupload zodat je een relatie met je kijker kunt opbouwen.

Het plaatsen van een aanbevolen video

Naast het plaatsen van een watermerk kan een aanbevolen video worden getoond. Je kunt bij de instellingen zelf aangegeven wanneer deze video wordt getoond. Onderin de video verschijnt een kleine tumbnail met de titel van de aanbevolen video. Hiermee houd je je kijker vast op jouw kanaal.

Een korte intro toevoegen aan je video’s

Wist je dat je een korte introductievideo voor al jouw video’s kunt plakken? Wil jij je logo voor alle video’s plaatsen of heb je een animatie van maximaal 3 seconde? Upload hem in je YouTube kanaal en stel hem is als intro!