SXSW

Het ligt misschien niet zo voor de hand… de CIA op twitter. Carolyn Reams, Social media lead en Preston Golson, Chief Communications bij de CIA waren openhartig hier op SXSW2016 en legden uit waarom de CIA is gaan twitteren.

Allereerst was er behoefte aan een officiele ‘voice’ via social media. Mensen verwachten tegenwoordig dat de content naar hen toe komt, via social media helpen ze het publiek om de content te vinden op o.a. de website.

De CIA wil het verhaal vertellen, daarom zijn er verschillende verhaallijnen bedacht die naar buiten mogen. Ze zien die verhalen als een soort museum en delen ze in kleine brokjes via twitter. Uiteindelijk moeten zoveel mogelijk mensen begrijpen wat de missie van de CIA is. Tegelijkertijd is het de bedoeling om de CIA wat menselijker te maken.
Waarover praat de CIA op twitter?

Twitter wordt ingezet voor storytelling over allerlei onderwerpen en de historie van de dienst. Ook over actuele events wordt getwitterd. Het team zoekt naar relevante verbindingen op twitter en naar onderwerpen waar anderen over praten. Het blijkt dat het publiek gek is op ‘spy gear’. Verder deelt de CIA via twitter allerlei handige zaken zoals de top 10 hondentraining tips, vacatures en stageplekken

Schermafbeelding 2016-03-14 om 04.29.46

en een bibliotheek voor studenten.

De postings van de CIA bevatten zeker ook humor. Kijk maar naar de allereerste posting of de posting in het Russisch.

De CIA realiseert zich dat ze op socialmedia reacties krijgen, een noodplan is daarvoor paraat. Het maakt hen niet uit wie hun volgers zijn. iedereen is welkom!