Dagboek

Betrap je jezelf er wel eens op dat je in een restaurant eerst een foto van je eten maakt voordat je een hap neemt? Dat is niet gek. We delen namelijk massaal leuke kiekjes van ons eten op social media. En omdat deze week de Week Zonder Vlees & Zuivel is, delen we graag een aantal tips zodat je jouw (vegetarische) gerechten op een mooie manier kunt laten zien op je socials!

Tip 1: gebruik mooi licht

Licht is erg belangrijk bij foodfotografie. Foto’s zijn vaak het mooist bij daglicht. Zet je gerecht dus bij een raam of op de tafel in de tuin. Hierdoor heb je geen harde schaduwen en komen de kleuren van je gerecht het beste uit.

Tip 2: zorg voor een leuke setting

De setting is bijna net zo belangrijk als het bord met eten. Zorg daarom voor een mooie achtergrond. Leg een aantal ingrediënten naast het bord, zoals bijvoorbeeld een doorgesneden sinaasappel of een takje lavendel, en je vrolijkt de foto direct op. Ook een mooie wand van bijvoorbeeld marmer of betonlook is een goed idee.

Tip 3: Maak gebruik van actie

Zorg dat de foto gaat leven door een actie te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stroop laten druipen tijdens het fotograferen of de pannenkoek laten vallen op het moment dat je de foto maakt.

Tip 4: kleurige nabewerking

Om je foto levendiger te maken en de kleuren van het eten goed uit te laten komen kun je de kleuren bij de nabewerking duidelijker maken. Dit doe je door de verzadiging te verhogen. Het eten moet er natuurlijk smakelijk uitzien!

Succes met deze tips! Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten. Vergeet ons vooral niet te taggen!