Dagboek

Deze week is Facebook begonnen met een test van iets nieuws: Photo Magic. Vooralsnog alleen in Australie, maar als het aanslaat wellicht snel ook in de rest van de wereld.

 

Wat doet Photo Magic?
In het kort, het is het gebruik van Facial Recognition software; een code die je foto’s op je account onder de loep neemt en vervolgens kijkt of er vrienden van je op die foto’s staan. Is dat het geval, dan vraagt Facebook messenger je via een melding of je die foto naar die vrienden wilt sturen (dus niet op je timeline)

Facebook denkt dat dit aanslaat omdat mensen heel veel foto’s maken en posten, maar vaak vergeten iemand te taggen of de foto te sturen – omdat je tijdens bijvoorbeeld een feestje niet echt zin hebt om van alles te doen met een snapshot. Met Photo Magic word je eraan herinnert wie er op je foto staan (moeten wel Facebook vrienden zijn natuurlijk) en kun je met 1 klik die geinige foto meteen doorsturen. Gemak dient de mens!

Photo Magic is een combinatie van Google’s techniek (die weet wat er op je foto staat, maar niet wie) en SnapChat (alles draait om foto’s maar kan geen sociale connectie maken) en nu kan Facebook het allebei.
Nee, dank u!
Ben je niet zo happig op dit nieuwe snufje technologie en de gezichtsherkenning, dan kun je dat in je persoonlijke instellingen overigens eenvoudig uitzetten – dan kom je niet meer voor als suggestie bij je vrienden.

FB Photo Magic screenshot settings