DagboekFacebook groepen krijgen Reels, en nog veel meer!

Facebook groepen, wie kent ze niet! Onlangs maakte Facebook tijdens hun Community Summit, bekend dat de meeste Facebook gebruikers lid zijn van tenminste 15 groepen.
Een reden voor het social media netwerk om een aantal nieuwe tools toe te voegen aan de Facebook groepen.

Zo wordt het binnenkort mogelijk om Reels, de korte video’s die je wel kent van Instagram en Facebook, te delen in een groep. Uiteraard ook eventueel voorzien van tekst, muziekjes en filters.

Ook kun je, zodra het is geïmplementeerd, publieke evenementen delen via Instagram Stories!

Verder kun je straks in groepen een speciaal profiel aanmaken, met een bio, zodat andere groepsleden jouw interesses kunnen zien. Optioneel kun je ook aangeven of je openstaat voor instant messages van groepsleden, waar je niet bevriend mee bent.

En tot slot, de admins van groepen krijgen iets meer mogelijkheden om de berichten te monitoren om het overzicht te behouden.

Kortom, best veel veranderingen! Facebook groepen worden nu nog vaak gebruikt voor gezamenlijke hobbies en interesses, maar kunnen in sommige gevallen ook heel goed gebruikt worden voor een merk of organisatie.

Hulp nodig met community management van jouw zakelijke social media? Wij kunnen je ondersteunen of het zelfs van je overnemen. Neem gerust contact met ons op.