DagboekFoto @Facebook

“Wist je dat 1 van de 3 huwelijken in de verenigde staten online begint?” Met deze vraag begon Mark Zuckerberg tijdens de F8 Conventie in San Jose, California, de introductie van een nieuwe applicatie binnen de Facebook app: Facebook Dating.

In de 14 jaar dat Facebook bestaat was er natuurlijk wel altijd al de mogelijkheid om je relatie status aan te geven in je profiel, maar een manier om dates te vinden (zonder dat je familie, vrienden en collega’s het zien) was er niet.

Daar gaat verandering in komen, niet verwonderlijk gezien het immense succes van dating apps als Tinder en okCupid. Facebook gaat een eigen dating app lanceren, ergens einde van dit jaar, die deel uitmaakt van de mobiele Facebook app.

Geen zorgen, je tantes en oud klasgenoten kunnen niet zien dat je een profiel op Facebook Dating hebt, want het is een aparte sectie in je Facebook app. Niet alleen dat, mocht er een Facebook vriend van jou ook op Facebook Dating zitten, dan krijgen jullie elkaar ook niet te zien als mogelijke suggestie.

Kortom, je kunt binnen Facebook op zoek gaan naar een geschikte partner en niemand van je Facebook vriendenkring komt dat te weten. Nou ja, tenzij je het ze vertelt natuurlijk!

Het profiel zal erg lijken op Tinder, maar Facebook zal Facebook niet zijn als zij niet community gericht zijn dus de app zal mensen aan je voorstellen die dezelfde events, pagina’s etc leuk vinden als jij. Mark Zuckerberg voegde ook nog toe dat Facebook Dating er op gericht is om zinvolle relaties te vinden en geen losse dates.

Er was nog even een online gerucht dat Facebook Dating alleen beschikbaar zou worden voor gebruikers die ‘vrijgezel’ als profiel status hebben, maar dat is door Facebook uit de wereld geholpen: het maakt niet uit wat jouw status is, vrijgezel, verliefd, verloofd, getrouwd.. iedereen kan straks een date zoeken met Facebook Dating.

Natuurlijk houden wij de ontwikkelingen in de gaten en als er nieuws is over deze nieuwe mogelijkheid in Facebook, dan berichten wij daar over!