Dagboek

 

Ook dit jaar was TikTok dé plek waar veel mensen plezier hadden met het ontdekken van lifehacks, het uitproberen van culinaire ontdekkingen, het lezen van nieuwe favoriete boeken, het meezingen met liedjes die in het hoofd blijven hangen en nog veel meer. In Nederland blijkt dat onder andere duurzaamheid, creativiteit en onze, kennelijk gekke, gewoonten die goed scoorden.

Om het jaar 2022 te vieren, onthulde TikTok deze week ‘Year on TikTok 2022’, de jaarlijkse eindejaarsupdate vol met de trends, creators en momenten die van 2022 een bijzonder jaar maakten. Deze vind je terug in jouw TikTok account onder het kopje ‘Voor Jou’.

Veel content komt vanuit de hele wereld, maar er zitten natuurlijk ook Nederlandse filmpjes bij. Zoals @Driplist die video’s maakt over het Nederlandse weer en gewoontes, en @Bibijanangelica die scoorde met een duurzame mode tips.

@bibijaneangelica Lowkey obsessed with the results!! Turning shorts into jeans by upcycling 👖 #upcycledfashion #reworkedfashion #sewingtutorial #lerenoptiktok ♬ Background Beat – Blue Forest

Ook een mooie lijst is de Nederlandse Top 10 van artiesten met de meeste videoweergaven in Nederland op TikTok:

  1. Ummet Ozcan
  2. Sera
  3. Martin Garrix
  4. Davina Michelle
  5. BENR
  6. Tijn
  7. Delany
  8. Duncan Laurence
  9. San Holo
  10. Gerard Joling

Zit jouw favoriet hier tussen?

TikTok is niet alleen geschikt voor entertainment, ook verleent het zich erg goed voor marketingdoeleinden! Wij geven je 3 redenen waarom je zou willen beginnen met TikTok voor jouw bedrijf in een eerdere blog.

Mocht je nu TikTok willen inzetten voor jouw bedrijf maar heb je geen idee hoe je moet beginnen, wij helpen je graag!