Dagboek

De Missing Chapter Foundation (MCF) is opgericht in 2010 met als doel de stem van kinderen serieus te nemen. Dat doen ze omdat de denkkracht van kinderen en hun rol als change agent op dit moment onvoldoende meespeelt in de maatschappelijke besluitvorming. De stichting brengt dialoog tot stand tussen besluitvormers en kinderen over actuele dilemma’s en vraagstukken. Dat heeft inmiddels geleid tot een samenwerking met zo’n 100 organisaties en twee concrete initiatieven, namelijk Waterspaarders en de Raad van Kinderen. Voor de online ondersteuning van de Missing Chapter Foundation werden NewMediaBrains en de SocialMediaMonteur ingeschakeld. NewMediaBrains voor de strategie en training en de monteur voor het ontwikkelen van de website van de Raad van Kinderen en voor de inrichting en cross mediale verbinding van de social media accounts. De communicatiespecialisten van Missing Chapter Foundation kregen zo wat structuur in de door de jaren heen ontstane online situatie en kunnen met de initiatieven weer volop aan de slag.

 

“Wij werken sinds 3 maanden samen met de SocialMediaMonteur en ons online landschap is veranderd van een chaotisch slagveld tot een net en geordend platform. Zij hebben ons geholpen met de ontwikkeling van een nieuwe website, en de inrichting van Facebook, Twitter en LinkedIn. “ zegt Nienke Hekket, project manager bij Missing Chapter Foundation. “Iets wat erg lastig is in het hedendaagse communicatielandschap als je er geen professionele ervaring in hebt. Naast de technische inrichting denkt het team actief mee met onze online strategie en geeft tips. Zij zijn betrokken, prettig in de omgang en vooruitstrevend waar het gaat om het inzien van trends. De SocialMediaMonteur is een waardevolle toevoeging aan onze organisatie en we werken met veel plezier samen.”

 

NewMediaBrains en de SocialMediaMonteur zijn er trots op dat ze een bescheiden online bijdrage mogen leveren aan de verfrissende en vernieuwende aanpak waarmee de stichting met kinderen verrassende resultaten boekt.