Dagboek

Tot en met afgelopen zomer was het mogelijk, op Facebook, om een link te posten naar een website en vervolgens de thumbnail en de tekst van de link aan te passen. Op deze manier kon je foto’s die niet mooi pasten in het format, of bijvoorbeeld een tikfoutje in de beschrijving van het artikel, wijzigen en ervoor zorgen dat je post er aantrekkelijk uitzag.

Omdat van deze optie veel misbruik werd gemaakt – er werden links dusdanig aangepast dat gebruikers misleid werden oftewel: fake news en clickbait, heeft Facebook de opties om links aan te passen uitgezet.

Begrijpelijk, clickbait en ander misbruik van links naar websites zijn voor niemand goed. Niet voor de lezers en niet voor de eigenaar van de betreffende website.

Helaas betekent dit ook dat je links naar jouw eigen website niet meer kunt aanpassen en dat is ontzettend jammer.

Maar, daar is iets aan te doen!

Je kunt, voor jouw Facebook pagina, het domein van jouw website laten verifiëren door Facebook en op die manier krijg jij wel de mogelijkheid om je links voortaan weer te kunnen aanpassen in jouw posts.

Hoe dan?

Met domein-verificatie!
Domein-verificatie is mogelijk als je jouw Facebook pagina gebruikt via de Facebook Business Manager. In de instellingen kun je een verzoek indienen voor domein-verficatie. Vervolgens krijg je van Facebook een HTML file, die je op je website moet plaatsen.

Zodra dit is gedaan, wordt dit gecheckt door Facebook en daarna kun je, net als vroeger, je posts weer aanpassen met mooie foto’s en/of aangepaste omschrijvingen van de link!
Heb je geen mogelijkheid om de HTML file op je site te plaatsen, dan is verificatie via het DNS record ook mogelijk.

Hulp nodig bij domein-verificatie voor jouw Facebook pagina? Ik kan je hiermee helpen, neem gerust contact met mij op!