Dagboek

We geven je een kijkje achter de schermen in onze werkplaats. Een voor een vertelt iemand uit ons team hoe wij ons inzetten om onze klanten optimaal op hun online kanalen zichtbaar te maken. Els bijt het spits af!

“Ik ben Els en ben verantwoordelijk voor back office zaken bij SocialMediaMonteur, zoals de boekhouding (debiteuren en crediteuren administratie), de loonadministratie, HR, maar ook voor het regelen van kadootjes en het organiseren en ondersteunen van teamuitjes en events. Sinds Corona werken wij allemaal vanuit huis, wat voor ons uitstekend werkt.

Mijn werkdag ziet er vandaag als volgt uit:

Uiteraard start ik met een bakkie koffie, wat voor mij onmisbaar is om de dag goed te starten. Ik heb genoeg keuze…

Om 9 uur zorg ik dat ik helemaal gereed ben voor onze dagelijkse zoom meeting met het hele team. Even kort checken hoe het met iedereen persoonlijk gaat en of er iemand nog iets speciaals heeft gedaan of gaat doen. Natuurlijk ook belangrijk omdat wij elkaar niet heel vaak persoonlijk ontmoeten.

Daarna lopen we een voor een onze klanten door en maak ik hiervan een to-do-list voor deze dag, zodat iedereen weet wat er speelt en wie, wat en wanneer gedaan moet worden. We werken als team zodat er altijd iemand voor onze klanten paraat is.
Vervolgens maak ik voor mezelf een to-do-list en planning voor de dag, dit werkt voor mij gewoon heel prettig. Ik check mijn mailbox om te kijken of er nog zaken zijn die opgepakt moeten worden.

Dan begin ik met de werkzaamheden waarbij volledige concentratie nodig is.
Voor vandaag is dat de Loonadministratie. Het is januari, dus de start van een nieuw loonjaar, wat uiteraard extra werk betekent. Eind december heb ik al het loonjaar 2023 gecontroleerd. Gelukkig is het afgelopen jaar consistent en kan ik het afsluiten en het loonjaar 2024 openen. Ik maak de jaaropgaven 2023, controleer deze en dan kan ik ze versturen.

Daarna hou ik even een korte lunchpauze. In de tussentijd is de onderhoudsmonteur geweest voor de jaarlijkse controle van de CV-ketel (een voordeel als je thuis werkt).
Na deze pauze ga ik nog even verder met de loonadministratie. Ik voer alle nieuwe tarieven voor 2024 door. Uiteraard niet vergeten om later nog even te controleren of alles goed staat, voordat ik de verloning van januari ga doen.

Voor vandaag genoeg loonadministratie; ik heb nog even tijd om een paar andere werkzaamheden op te pakken. Ik maak een nieuw overzicht aan voor de online advertentiekosten voor onze klanten voor 2024, boek nog wat inkoopfacturen in, check nog even mijn mailbox en de socials en sluit mijn werkdag weer af met een goed en tevreden gevoel.”