Dagboekthuiswerkplek

Thuiswerken. Bij mijn collega’s verliep dit meteen soepel. Voor mij was het even wennen en ging er van alles mis in het begin. Thuiswerken gaat steeds beter en mijn huisdier heeft de tijd van haar leven. Benieuwd wat er precies gebeurde bij mij thuis en hoe mijn werkdag eruitziet met dit lieve snuitje? Lees snel verder!

 

Wat mis ging

Laten we beginnen met het ‘slechte nieuws’, want daarna wordt het alleen maar beter en leuker. Na twee weken thuiswerken begaf het beeldscherm van mijn laptop het opeens. De eerste en snelste oplossing die ik had, was om het beeldscherm van mijn televisie te gebruiken. Dit beeldscherm is 50 inch: heel groot dus! Zo’n groot beeldscherm heeft zijn voor- en nadelen. Je kan veel kwijt op het beeldscherm, maar ergonomisch verantwoord is het niet. Voor een dagje was het grappig om zo werken, maar daarna kreeg ik toch erg last van mijn rug.

thuiswerken

Van Anita kreeg ik aangeboden om het beeldscherm van kantoor te lenen. Dat was fijn! Ik had nog een ander goed idee. Als ik toch naar het kantoor moest om het scherm te halen, dan wilde ik ook meteen een goede stoel meenemen. Niet alleen ik vind deze stoel lekker zitten, ook mijn fluffy huisgenootje vind hem fijn. Helemaal onderaan dit artikel zie je een compilatie van hoe zij ervan geniet. Thuis zit ik normaal op een keukentafelstoel of op de bank. Op de bank werken is ook goed (voor de afwisseling) als het gaat om mijn knieën. Ik heb last van het Plica Syndroom (een irritatie van het membraam in het kniegewricht). Gestrekte benen/knieën voelen voor mij beter aan in plaats van in een 90 graden hoek zitten voor een lange tijd. Fysio-oefeningen (en sporten) doe ik na werktijd.

thuiswerken

Inmiddels is mijn laptop gemaakt en heb ik nu ook een extra toetsenbord plus muis, zodat mijn houding een stuk beter is. Een laptopverhoging is niet nodig, want ik heb boeken zat. Dit werkt prima! 

Pauzes/ritme

Wat verder ook niet helemaal goed ging bij het thuiswerken, zijn de pauzes en het ritme. Niet alleen met thuiswerken heb ik dit. Op kantoor heb ik hier ook weleens last van, maar minder. Daar neem ik normaal samen met mijn collega’s een wandelpauze. Nu doe ik dit bijna niet! Hoe kan ik dat nou vergeten om te doen?! Dit realiseerde ik me pas na drie weken thuiswerken. Van mezelf heb ik vaak de drang om langer door te werken en pas pauze te houden als ik het meeste af heb. Pauzes houd ik nu vaker en ik let beter op mijn ritme. Soms doe ik de was in mijn pauze. Dat is ook handig en leuk voor de afwisseling!

Wat goed gaat

Intunen met het team

Elke dag begint mijn werkdag om 9:00 uur met een videogesprek via Skype met het team. Hierin bespreken we alle taken en updates van elkaar en de klanten. Dit zorgt niet alleen voor een duidelijk overzicht per dag. De teamspirit krijgt hierdoor ook een boost. Het is een persoonlijke manier in plaats van een e-mail met je taken onder elkaar. Het is ook erg fijn om mijn collega’s te zien.

Online tools

Verder gaat het thuiswerken gemakkelijk af, want wij, socialmediamonteurs, werken met allerlei online tools zoals Dropbox, Wetransfer, Whatsapp en Skype. Wij zijn continu online en in contact met elkaar (en met de werkbestanden). Daarbij werken alle monteurs op een laptop en kunnen we daarom overal werken waar we maar willen. Zo kan ik op mijn dakterras werken, op balkon of natuurlijk ook bij klanten (als het nodig is en verantwoord). Wie weet kunnen we binnenkort weer op kantoor werken.

thuiswerken

 

Huisdier Luna

Het allerleukste van thuiswerken is de qualitytime met mijn poes Luna! Normaal ben ik overdag (drie dagen in de week) op kantoor en werk ik een dag in de week vanuit huis. Nu ben ik 24/7 samen met haar, heerlijk! Om mijn blog leuk af te sluiten, heb ik een paar schattige en grappige foto’s toegevoegd van thuiswerken met Luna. Veel kijkplezier verder! Lees ook eens de thuiswerkblogs van de andere monteurs Caroline en Els (mocht je die nog niet gelezen hebben).

Thuiswerken met Luna

 

Thuiswerken met Luna

 

Thuiswerken met Luna