Dagboek

Het is belangrijk maar niet altijd gemakkelijk om je online foto’s op het juiste formaat te krijgen voor je twitter, facebook of LinkedIn profiel of voor jouw website.

Heb jij ook zo’n mooie banner bedacht voor je Twitter of YouTube account en krijg je hem maar niet in de juiste maat geupload? Of kost het je uren om je profielfoto voor je socialmedia account op precies de juiste afmeting te krijgen? Of komt die ene foto steeds weer gekanteld op je facebookpagina? Bovendien wordt je website er beter, sneller van als je foto’s de juiste afmetingen hebben en niet op volledige bestandsgrootte geplaatst worden.

Wij vonden een paar handige gratis online tools die je helpen om je foto’s op de juiste afmetingen te krijgen.

Favicon Generator heeft allerlei handige standaard afmetingen voor profielfoto’s, avatars, etc. en laat je ook jouw eigen resizing doen, bijvoorbeeld afgestemd op het wordpress template van jouw website.

http://www.internetmarketingninjas.com/seo-tools/favicon-generator-crop-images/

Snel en eenvoudig foto’s verkleinen (zowel het bestandsformat als de foto zelf) en aanpassingen in de stijl van de foto doe je met PicResize. Het programma is ook handig om batches tegelijk te verwerken.

http://www.picresize.com/