Dagboek

De social media managers van de Britse koninklijke familie hadden het druk vorige week. Na het overlijden van koningin Elizabeth II werden er nogal wat adellijke titels verschoven van eigenaar. Dat betekende natuurlijk ook dat de royals hun gebruikersnamen op Instagram moesten worden aangepast. Al binnen 15 minuten nadat de royals officieel hun nieuwe titel ontvangen hadden, waren de gebruikersnamen – ook wel handles genoemd – al aangepast.

Wist jij dat het mogelijk is je Instagram handle aan te passen? Er zijn wel een paar zaken waar je op moet letten. Je behoudt wel gewoon je volgers en posts, maar bij een nieuwe handle vervallen je getagde posts, comments, en likes met je oude gebruikersnaam. En link je op je website of op andere socials naar je Instagram account? Dan moet je die links daar ook aanpassen naar je nieuwe handle.

Iets om vooraf goed over na te denken dus. Wil je zeker weten dat je overstap naar een nieuwe gebruikersnaam vlekkeloos verloopt? Stuur ons een berichtje en we helpen je graag.