Dagboek

Apple iOS tracking restricties, een verbod op cookies, en andere beperkingen bij online adverteren; je hoort er al een tijdje gemopper en bezorgdheid over. Adverteerders krijgen steeds meer restricties opgelegd. Hoe moet dat in de toekomst?

Afgelopen week leek iedereen in paniek: Facebook maakte een historische val op de beurs na het publiceren van tegenvallende resultaten. Ook verliest Facebook inkomsten via advertenties doordat doelgroepen steeds minder gericht benaderd kunnen worden.

Blijft online adverteren überhaupt nog wel bestaan?! Hoe kom ik nu en straks onder de aandacht van mijn doelgroep? Rustig maar, het valt allemaal best wel mee.

Laat ons je geruststellen. Als online adverteren vanaf morgen niet meer zou mogen, stort de hele economie in elkaar. Dus dat zal echt niet gebeuren 😉 En terug naar adverteren in de krant zal ook niet gebeuren.

Op dit moment behalen wij nog altijd heel goede resultaten met online campagnes op Google Adwords, Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, YouTube, etc. We kennen de mogelijkheden en de restricties en houden daar rekening mee.

Wat is dan de toekomst van adverteren? Niemand die het nog weet. We gaan het zien! Er komen veel veranderingen aan. Maar als nuchtere Rotterdammers zullen wij bij SocialMediaMonteur zoals altijd anticiperen en meebewegen!