Voor jou gevonden!

Instagram gaat het voor gebruikers mogelijk maken dat zij ook privéberichten kunnen versturen als zij via een webbrowser gebruikmaken van het sociale medium. De functie wordt momenteel getest onder een kleine groep gebruikers, maar moet “binnenkort” voor iedereen beschikbaar zijn, maakt topman Adam Mosseri bekend.

De optie om privéberichten te versturen werkt hetzelfde als in de mobiele app. Gebruikers kunnen hun connecties een bericht sturen, foto’s delen en deelnemen aan groepschats.

Instagram-moederbedrijf Facebook wil de komende jaren een grotere nadruk leggen op chatberichten op zijn sociale media, maakte directeur Mark Zuckerberg eerder bekend. “Veel mensen hebben de voorkeur voor de intimiteit die hoort bij een-op-eencommunicatie”, aldus de Facebook-oprichter destijds.

Als onderdeel van de integratie moet het ook mogelijk worden dat gebruikers tussen Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp berichten kunnen uitwisselen. De integratie van de drie chatdiensten, die mogelijk nog jaren gaat duren, moet ervoor zorgen dat het niet uitmaakt welke van de drie apps iemand gebruikt.

Voor jou gevonden op NU.nl