Voor jou gevonden!

De Amerikaanse regering onderzoekt maatregelen tegen het Chinese TikTok, meldt minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo aan Fox News. De Verenigde Staten vrezen dat de Chinese overheid de social media-app gebruikt om propaganda te verspreiden en data te verzamelen. TikTok ontkent dit.

TikTok is onderdeel van het Chinese ByteDance. Het moederbedrijf benadrukt dat gegevens van Amerikaanse TikTok gebruikers nooit naar China worden gestuurd en binnen Amerikaanse landsgrenzen worden opgeslagen, met een back-up in Singapore. Het bedrijf stelt dat de Chinese wet niet van toepassing is op deze data. Ook wijst ByteDance erop dat TikTok een Amerikaanse CEO heeft. Het bedrijf benadrukt nooit data te hebben overhandigd aan de Chinese overheid en dit ook nooit te zullen doen.

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse autoriteiten een Chinees bedrijf in verband brengen met spionage door de Chinese overheid. Zo beschuldigt het land Huawei al lange tijd hiervan. Apparatuur van Huawei zou een gevaar opleveren voor de nationale veiligheid van de VS. Huawei en de Chinese overheid ontkennen dit. Bewijsmateriaal dat de aantijgingen onderbouwd is nooit gepubliceerd.

Voor jou gevonden op DutchITChannel