Dagboek

Na een periode van drie maanden zit het er alweer op; mijn stage bij de SocialMediaMonteur. Ik heb mijn stage afgerond met een 8,4 en kijk terug op een leuke, leerzame tijd. Afscheid nemen was heel apart. Dit ging namelijk via een online meeting. Wat erg leuk was, is dat er een fles champagne werd bezorgd vlak voor de online meeting! Deze maakte ik tijdens het gesprek open en was heerlijk. We hebben gezellig gebabbeld en Lara heeft een live optreden gegeven.

 

Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden tijdens mijn stage bij de SocialMediaMonteur bestonden in het begin voornamelijk uit content creëren, plannen en plaatsen. Het leuke was dat dit altijd wat anders was en moest ik dus creatief zijn. Soms maakte ik een gifje of een video en de andere dag een Instagram of Twitter post. Tijdens mijn stage was ik als medewerker erg vrij. Ik kon altijd met nieuwe ideeën komen en ze dan uitproberen. Dat heeft me goed gedaan, omdat ik me zo op veel vlakken kon ontwikkelen. Zoals met het opzetten van een podcast. Het was een zeer nuttige en leerzame periode voor mij. Vooral op het gebied van online marketing heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Voor het bedrijf heb ik iets neergezet en dat geeft mij een trots gevoel. Ik kijk dus terug op een erg mooie stageperiode. Ik zal de uitgebreide lunches tijdens onze vergaderingen het meest missen, denk ik.

 

Tip

Ik heb veel geluk gehad dat ik zo vroeg al een stageplek had geregeld, waardoor ik goed in beeld had wat ik moest neerzetten om mijn stage te behalen. Dat is ook wat ik wil meegeven aan toekomstige stagiaires. Plan goed in, zodat je goed overzicht hebt over wat te komen staat. Dit geeft je veel rust en zorgt ervoor dat je gemotiveerder gaat werken.

Voor nu zeg ik: “Tot ziens!”