Dagboek

Vandaag stond tijdens SXSW o.a. een handson workshop op het programma voor het ontwikkelen van online user interfaces met behulp van Keynote. Ted Boda, voorheen werkzaam voor Apple en Netflix en Joel Beukelman, oud-medewerker van Netflix, Nest en Google, kennen Keynote al vanaf versie 1 en gebruikten het programma in beginsel om intern verhalen te vertellen. Om vanuit de design afdeling te communiceren met de board/directie. Ze visualiseerden processen in Keynote, en daarbij bleek het een krachtige tool te zijn waarmee je snel aan de slag kan. Veel minder complex dan bijv. Photoshop en After Effects, tools die vrij bewerkelijk zijn om mooie beelden mee te maken. Keynote is dus een slimme tool voor visual storytelling. Ook wij werken al geruime tijd met Keynote en zijn er behoorlijk ervaren mee, maar we zijn altijd op zoek tips & trucs.

 

Met deze tips, kleine specifieke functies binnen Keynote en slimme shortcuts kunnen we onze eigen presentaties verbeteren en op gebied van animaties meer doen voor onze content en die van onze klanten

 

We hebben geleerd dat je Keynote kunt gebruiken voor:

  • protyping
  • ontwikkeling
  • ontwerp
  • presentatie

Maar ook voor ook om andere complexere processen in beeld te kunnen brengen. We zijn benieuwd of jij het verschil gaat merken in onze presentaties en benadering!