Dagboekvideo content

Ben je na ons vorige blog overtuigd van video als marketingstrategie, maar heb je geen inspiratie voor je video’s? We delen 6 ideeën om jou te inspireren. And action! 🎥

 

  1. Achter de schermen

Een kijkje achter de schermen maakt jouw organisatie persoonlijker en toegankelijker. Ben je bezig met opbouwen voor een lezing of webinar? Bezoek je een evenement gerelateerd aan jouw vakgebied? Heb je een gezellig teamuitje? Maak er een videoverslagje van! Of loop bijvoorbeeld een dag mee met een werknemer, of geef de kijker een rondleiding. Mensen houden van een kijkje achter de schermen, en dat hoeft geen perfect gelikte video te zijn. Maak het niet te groot, heb vooral plezier!

 

  1. Q&A

Krijg je vaak (dezelfde) vragen? Beantwoord ze in een Q&A (question and answer) video! Ook kan je vragen verzamelen via een oproepje op je socials. Maak daarna bijvoorbeeld korte video’s waarin je steeds één vraag of enkele vragen per video beantwoordt. 

 

  1. Recruitment

Met video maak je bijvoorbeeld ook vacatures menselijker en levendiger. Sollicitanten krijgen via video een veel beter en persoonlijker beeld van jouw organisatie. Bied bijvoorbeeld een kijkje op de werkvloer, of laat medewerkers aan het woord.

 

  1. Kennis delen

Zoals we in ons vorige blog uitlegden; informatie via video blijft veel beter hangen dan via tekst. Deel in je video’s kennis over bijvoorbeeld jouw vakgebied of product. Als extra tip twee handige vragen om hierbij in je achterhoofd te houden: “Heeft dit onderwerp toegevoegde waarde voor mijn doelgroep?”, en “Leert mijn doelgroep hier echt iets van?”.

 

  1. Productvideo

Video leent zich perfect om producten of diensten uit te lichten. Ook hier geldt; niet iedere video hoeft er super professioneel uit te zien. Ruw of authentiek werkt vaak juist beter, en voelt persoonlijker.

 

  1. Nieuws

Geef jouw kijk op nieuws en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Voor nog meer engagement vraag je vervolgens jouw publiek om hun kijk op het onderwerp!

 

Zin om te beginnen? Een smartphone en enthousiasme is genoeg om aan de slag te gaan. Zorg wel dat je goed geluid en scherp beeld hebt, maar verder kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Het allerbelangrijkste; have fun!

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het filmen, of het monteren, het inrichten van jouw YouTube kanaal, of de vindbaarheid van je video’s? Wij helpen je graag, neem gerust contact met ons op!