Dagboek

Als je ons volgt op Facebook en/of Twitter heb je wellicht de stroom aan updates gezien die wij posten als het gaat om nieuwe opties en mogelijkheden die Facebook aan het testen is, of zelfs al geimplementeerd heeft.
Omdat dit allemaal best snel gaat, er lijkt elke paar dagen wel iets nieuws aan te komen, hieronder een kort overzicht van de laatste veranderingen:

  1. De ‘empathie button’. In de media al snel omgedoopt tot ‘dislike’ (vind ik niet leuk) button en daar zijn de meningen over verdeeld.Het gaat eigenlijk niet om een dislike-button, maar Facebook is bezig met een alternatief om meerdere emoties te kunnen kiezen in plaats van ‘vind ik leuk’. In sommige gevallen wil je wel laten weten mee te leven met een status update, maar is het enigzins lastig of zelfs genant om ‘vind ik leuk’ te klikken als iemand een overlijden meldt of als het gaat om grote rampen.
  2. De tijdelijke profiel foto. Nog in testfase, maar het lijkt ons een handige optie. Vaak worden profielfotos tijdelijk aangepast door gebruikers en paginas om een aktie te steunen, feestdagen te vieren of bijvoorbeeld voor een event. Met tijdelijk profielfotos kun je vantevoren aangeven hoelang de profielfoto moet blijven en wordt hij automatisch vervangen door de originele foto als de aangegeven periode eindigt. Handig, het voorkomt dat je in Februari nog steeds met een kerstboom in je profiel online bent!
  3. Drie nieuwe call to action buttons: ‘Call me now’, ‘Send message’ en ‘Contact us’. Voor zakelijke pagina’s perfect!
  4. Twee nieuwe secties voor zakelijke pagina’s: ‘Shop’ en ‘Service’, om het makkelijker te maken je produkt of dienst online te verkopen.
  5. De mogelijkheid voor adverteerders om 100 % garantie op zichtbaarheid van hun advertenties te kopen, dit in samenwerking met Moat. Wat dit allemaal gaat kosten weten we nog niet.
  6. De facelift van de ‘notes’ in Facebook. Door een grotere coverfoto en een iets moderner format lijken de notes nu op volwaardige blogposts en faciliteert Facebook de gebruikers die wellicht tegen een, aparte blogsite aanhikten.

Dit zijn slechts de aankondigingen van de afgelopen paar weken en natuurlijk gaan ontwikkelingen gewoon door. Wij houden dit allemaal in de gaten en blijven het uitleggen; op onze blogpagina en via Facebook en Twitter.
Uiteraard kan de Social Media Monteur jou en je bedrijf helpen up to date te blijven met Social Media en alle mogelijkheden voor jou uitzoeken, neem gerust contact op voor informatie!