Dagboek

Gebruik jij video al als marketingstrategie? Tegenwoordig kun je niet meer om videocontent heen. Wij delen 5 redenen waarom je de kansen van video niet mis wilt lopen.

1. Informatie blijft beter hangen
Informatie in een video blijft veel beter hangen dan wanneer je diezelfde informatie zou lezen. Zo’n 60% van de kijkers weet drie dagen later nog waar een video over ging, in vergelijking met slechts 10% van de lezers. Dat is een groot verschil!

2. Video spreekt emoties aan
Mensen worden voornamelijk gedreven door onbewuste prikkels, met name emoties. Bij het kijken naar een video worden emoties sneller aangesproken dan bij het lezen van een tekst. Het oproepen van emoties heeft een positieve invloed op onze besluitvorming – en dus ook ons aankoopgedrag.

3.  Video trekt meer aandacht
Video trekt meer aandacht dan welk ander medium dan ook. En aangezien we dagelijks bedolven worden onder een stortvloed van content, is aandacht trekken noodzakelijker dan ooit.

4. Video wekt vertrouwen
We willen organisaties of personen graag kunnen vertrouwen. Via video zie je met wie je te maken hebt. Wanneer je op die manier de persoon achter de organisatie beter leert kennen, krijg je ook een beter beeld van wat je kunt verwachten. Via video kan je jouw kijkers dus laten zien wie je bent en waar je voor staat, en bied je een kijkje achter de schermen. Dat wekt vertrouwen.

5. Video boost verkoop
Na het lezen van bovenstaande had je hem vast al bedacht; video boost conversies en verkopen. Onderzoek toont aan dat consumenten sneller geneigd zijn iets te kopen wanneer ze videocontent hebben bekeken over het product of de dienst. Video is dus niet alleen een leuk en werkend middel om je te verbinden met jouw publiek, het kan ook jouw conversies doen stijgen.

Voel je je gemotiveerd om aan de slag te gaan met video, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Alleen videobeelden schieten is niet genoeg. Want hoe verwerk je die beelden vervolgens tot een professionele video? Hoe creëer je een goed ingericht YouTube kanaal? En hoe zorg je dat jouw video’s gevonden worden? Onze monteurs helpen je graag!