DagboekFacebook logo

Als SocialMediaMonteur heb ik dit eigen dagboek om te bloggen, maar wist je dat je ook heel goed kunt bloggen zonder dat je een website or blog hebt? Gewoon gratis op Facebook! Met je persoonlijke account, maar ook als je bedrijfs-pagina, kun je heel makkelijk artikelen schrijven op Facebook door gebruik te maken van de status update: ‘notitie’. Het ziet er mooi uit, is eenvoudig in het gebruik en het is een mooie aanvulling op de rest van je content.

 

 

Hier zie je hoe je een notitie/blogpost begint:

Blog SMM 2FEB16 - Notities Screenshot FB

 

Hoe zorg je voor aantrekkelijke blogposts, of notities, op Facebook? Ik heb hieronder 5 tips op een rijtje gezet!

  • Bedenk een aantrekkelijke titel, eentje die wel aangeeft waar het overgaat, maar die genoeg nieuwsgierigheid opwekt zodat mensen het gaan lezen. Voorbeelden zijn “5 tips om succesvol te bloggen op Facebook” of “Adembenemende foto’s gemaakt met mijn drone”.
  • Foto’s en plaatjes! Iedereen houdt van mooie foto’s en om je artikel te laten opvallen is het belangrijk om de ‘cover foto’ er uit te laten springen! Besteed hier ook tijd aan en zoek je cover uit met zorg!
  • Gebruik de ‘quote optie’ in de tekst-opmaak, zo kun je bepaalde onderdelen/quotes benadrukken en het staat ook nog eens professioneel.
  • Tag andere bedrijven of locaties in je tekst (dat kan met de @ gevolgd door de naam) en maak links naar websites (indien van toepassing). Het staat netjes en de kans is groot dat de ‘getagden’ jouw bericht zullen delen, of in elk geval ‘liken’.
  • Betrek je publiek, maak het interactief. Stel vragen! Op notities kunnen mensen ook comments achterlaten, dus moedig dat aan!

Heel veel blogplezier!