Dagboek

Het schrijven van Facebook-posts, Tweets en LinkedIn updates of een artikel op je blog, uiteindelijk wil je niet dat het alleen maar ‘leuk gevonden’ wordt, maar natuurlijk wil je ook dat men jouw content deelt met anderen. Moeilijk? Als je deze tips volgt, gaat het lukken!

 

  • Afbeeldingen! Artikelen en postings die vergezeld gaan van een afbeelding, worden op Facebook en Twitter worden vaker gedeeld dan alleen maar een stuk tekst. Mensen houden van mooie plaatjes, of grappige, het is nu eenmaal een visuele wereld. Dus, zorg voor een relevante afbeelding bij je tweets en/of je Facebook-posts en al helemaal in je blogs!
  • Al eens eerder gezegd, humor werkt altijd en het wordt graag gedeeld. Kijk natuurlijk wel uit dat je niet te lollig word, en ook wil je wellicht oppassen met pikante en andere gevoelige onderwerpen, maar humor is een geweldige manier om je netwerk een meer persoonlijke kant van je te laten zien.
  • Lijstjes! We zijn allemaal dol op lijstjes. Je kent ze wel: 5 tips om content te maken die mensen graag delen…..oh..wacht…Maar serieus, lijstjes werken! Hou ze kort, een lijstje met 135 manieren om je oven schoon te maken is wellicht wat overdreven, 10 manieren is echt genoeg.
  • Deel je ‘evergreen content’. Heb ik ook al eerder verteld , maar het is nog altijd goed om content die je al hebt, nog eens onder de aandacht te brengen. De kans is heel groot dat het weer nieuw is voor nieuwe volgers en die zullen het graag delen.
  • Zijn we allemaal dol op. Makkelijke, duidelijke, overzichtelijke afbeeldingen die we in één oogopslag begrijpen, en..delen.

Met deze tips moet het zeker lukken om ‘shareable’ content te maken, maar mocht je toch hulp nodig hebben – dan kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen om te kijken wat ik voor je kan doen!