Dagboek

Facebook blijft in rap tempo vernieuwingen doorvoeren, schreef ik in mijn vorige blog over de (hopelijke snelle) komst van groepen voor zakelijke pagina’s, de afgelopen twee weken zijn er maar liefst 5 nieuwe dingen bijgekomen! Ik heb ze voor je op een rijtje gezet:

 

  1. De zoekfunctie is aangepast. Voortaan krijg je, behalve personen, pagina’s en plaatsen ook ‘trending onderwerpen’ te zien. Discussies die openbaar zijn en die veel interactie hebben. Vergelijkbaar met Twitter’s Trending Topics of Moments.
  2. Virtual Face Filters. Jawel, konijnenoren en – tanden, gekke brillen…je kent ze wel van SnapChat, die je over je selfie kunt plaatsen. Deze lollige filters zijn nu ook verkrijgbaar in de Facebook App en Instagram. Beter goed gejat dan slecht verzonnen, nietwaar?

 

  1. Facebook heeft de richtlijnen voor de live video’s aangepast. Voortaan is het niet meer toegestaan om statische beelden uit te zenden. Zoals bijvoorbeeld twee foto’s die naast elkaar staan en waarop de gebruiker door middel van een like of een hartje kan aangeven wat zijn voorkeur is. Facebook wil bewegende, echte live video’s, dus die ‘polls’ zijn verleden tijd.

 

  1. Clickbait links, de ergernis van veel gebruikers, worden vanaf nu sneller opgemerkt én verwijderd. Dit om vervuiling van de feeds te voorkomen en om Facebook natuurlijk aantrekkelijk te laten blijven!

 

  1. Het research team van Facebook is bezig met het ontwikkelen van sneller en nauwkeurigers vertaal software, gebruikmakend van AI (artificial intelligence) oftewel zelflerende machines. Google doet dit al een tijdje, en nu gaat ook Facebook werken aan betere vertalingen.

 

Facebook ondertussen kennende, zullen er nog veel meer nieuwe functies komen, die hou ik natuurlijk allemaal bij, zodat jij niets hoeft te missen!