DagboekGoogle op smartphone

Dat je zo’n beetje alles kunt vinden met Google weet iedereen wel. Maar wist je ook dat je veel specifieker en dus veel efficiënter kunt zoeken met Google? Ik heb 4 tips voor je die ervoor zorgen dat je voortaan googelt als een pro!

 

Gebruik “aanhalingstekens” om precies de term te vinden die je zoekt

Als je iets zoekt wat uit meerdere woorden bestaat, krijg je doorgaans een heleboel resultaten waar één (of meer) van de door jouw gebruikte zoekwoorden instaat. Om te voorkomen dat je eindeloos moet scrollen langs niet relevante links, gebruik  je aanhalingstekens.

Zoek bijvoorbeeld op “social media monteur” en je krijgt alleen resultaten te zien van site waarin de hele term voorkomt, en niet ook nog eens duizenden met ‘social’, ‘media’ en ‘monteur.

Het koppelteken om ongewenste resultaten uit te sluiten

Het komt nogal eens voor dat een naam of afkorting door meerdere bedrijven of organisaties over de hele wereld gebruikt wordt. Dat levert in Google heel veel ongewenste resultaten op.Door het koppelteken te gebruiken kun je resultaten verfijnen. Stel je zoekt informatie over het CHIO, het paardensport evenement en niet het chipsmerk.

Typ dan in de zoekbalk: CHIO-paardensport en je krijgt geen zakken chips mee te zien, maar uitsluitend links naar informatie over het CHIO waar je wel naar op zoek bent!

Puntjes om te zoeken tussen jaartallen

Als je iets zoekt uit een bepaalde periode is het mogelijk om dat in de zoekresultaten te laten filteren.  Bijvoorbeeld als je alle hits van de Rolling Stones tussen 1975 en 1980 zoekt. Dan hoef je niet alle andere jaartallen door de pluizen, gewoon twee puntjes tussen de jaartallen zetten helpt je om snel die hits te vinden.

Zoek naar: Rolling Stones 1975..1980 en voilá, zoekt en gij zult vinden! Probeer het maar, het werkt!

Direct zoeken op een website

Reuze handig als je iets zoekt waarvan je weet dat het op een bepaalde website staat, maar het niet kunt vinden via de websites eigen zoekmachine. Of als je nieuwsgierig bent of je genoemd wordt op een website. Dat doe je met site:

Zo heb ik even voor de lol naar mijzelf op deze site gezocht met Caroline site:socialmediamonteur.nl en daar ben ik dan!

Dit zijn natuurlijk handige tips voor als je aan het zoeken bent. Maar omdat niet iedereen deze manieren gebruikt is het nog altijd belangrijk dat jouw eigen website is voorzien van een goede, volledige SEO om gevonden te worden. Wist je dat wij jou daarbij kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op!