Dagboek

Dit keer leren we je hoe je je zakelijke social media-volgers snel kunt afschrikken. Omdat soms, zelfs als bedrijf, je gewoon wat ruimte nodig hebt om te ademen. Laten we eens kijken naar enkele “creatieve” manieren om volgers kwijt te raken:

 

Stap 1: De “Overkill” Benadering

Overweldig je volgers met een plotse verandering van focus. Als je een fashion retailer bent, deel dan plotseling uitgebreide reviews van stofzuigers met gedetailleerde specificaties en prijsvergelijkingen. Je modebewuste volgers zullen snel het gevoel hebben dat ze in het verkeerde theater zitten.

Stap 2: De “Vage boodschap” Methode

Laat je volgers in het duister tasten met uiterst cryptische posts die absoluut niets te maken hebben met je bedrijf of branche. Een foto van een half opgegeten pizza met de caption: “De smaak van verandering is net als een koude pizza… onverwacht en een beetje teleurstellend. #PhilosophyByBusiness” zal je volgers zeker laten twijfelen

Stap 3: De “Totaal Incompetentie” Tactiek

Doe alsof je bedrijf geen idee heeft waar het mee bezig is. Publiceer DIY-tutorials waarin je totaal de plank misslaat, zoals een gids over “Hoe je kantoorplanten te laten verdorren” of “De kunst van het klantenservice-ontwijken”. Je volgers zullen snel naar de ‘ontvolg’ knop zoeken.

Stap 4: De “Anti-Marketing” Aanpak

Deel klachten over je eigen diensten, en post foto’s van je teamleden die duidelijk ongelukkig zijn met hun werk. Gegarandeerd succes om je volgers weg te jagen en potentiële klanten af te schrikken.

 

Natuurlijk is dit allemaal provocerend en niet bedoeld om serieus genomen te worden. Als je echt van je zakelijke Instagram-volgers af wilt, kun je beter kiezen voor een meer conventionele aanpak zoals het herpositioneren van je merk of het veranderen van je doelgroep.

Maar de kans is groter dat jij juist meer volgers en bereik wilt met jouw zakelijke social media accounts.  Iedereen wil veel likes, volgers, shares, bereik én clicks naar de website of webshop. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat mensen over jouw bedrijf of product gaan praten? Kortom: hoe word jij relevant voor jouw community op social media?

Alles begint bij een goede basis. Naast een goede inrichting en optimalisatie van jouw social media kanalen, helpt de SocialMediaMonteur je graag met een gedegen plan om structuur aan te brengen in jouw social media.
Samen doorlopen we de verschillende stappen van de online route en op basis daarvan krijg je een praktische handleiding met je contentstrategie en praktische verbeterpunten. En natuurlijk helpen we je graag bij de uitrol. Zo zorgen we ervoor dat jij je online reisdoel behaalt!

Neem gerust contact met ons op!