Dagboek

Instagram, het blijft populair en da’s niet zo vreemd. Wat is nou lekkerder dan op een verloren momentje even langs de levens van familie, vrienden, bekenden en totaal onbekenden te scrollen? En natuurlijk je eigen foto’s te posten!
Instagram sleutelt continu aan de app en soms voegen zij echt heel handig dingen toe, opties waarvan je misschien niet eens wist dat je ze nodig had. Ik heb er een aantal voor je opgezocht:

Voor de instagram beginner, waar zit de return toets?!

Op het standaard toetsenbordje van de Instagram app, of je nou een reactie plaatst of een bericht post, wordt de ‘return’-toets niet weergegeven Voor de beginnende Instagrammer kan dit verwarrend zijn want hoe maak je nu regeleinde? Het is gelukkig heel eenvoudig om deze toets te voorschijn te halen, zodat je een regeleinde kunt toevoegen en je tekst leesbaarder wordt.

Als je op het ‘123’ teken klikt (alsof je naar het cijfermenu te gaat), verschijnt daar plotseling de return-toets! Deze kun je indrukken om de gewenste regeleinde te krijgen! Om weer terug te gaan naar het alfabet klik je op de ‘ABC’ toets

 Mapjes maken voor opgeslagen berichten!

Sommige berichten zijn te leuk om maar 1 keer te zien, daarom kun je ervoor kiezen om een bericht (van jezelf of van iemand anders) op te slaan. Ben je een echte verzamelaar van mooie content, dan kun je ervoor kiezen om je opgeslagen berichtjes netjes in mapjes te plaatsen. Die mapjes kun je zelfs een naam geven. Een soort van mini moodboards!

Om mapjes Instagram aan te maken, ga je naar je profiel en klik je op het menu rechtsboven in je scherm. Klik vervolgens op ‘opgeslagen’.
Daarna klik je op de ‘+’ knop om een nieuwe map aan te maken en geef je het een naam. Nu kun de berichten toevoegen die je in die map wilt bewaren.

Zet je favoriete filters vooraan!

Dol op de Instagram filters, maar gebruik je vooral een paar favoriete? Je kunt je favoriete filters verplaatsen naar het begin van het filtermenu.
Als je bij de filter opties tijdens het posten van een foto bent, houd je gewoon een filter ingedrukt en sleep je het naar de plek waar je wilt! Vooraan, achteraan, het kan allemaal!

Volg je veel inactieve accounts, of vind je bepaalde content niet meer leuk? Unfollow ze supersnel

Soms volg je accounts die niet meer interessant voor je zijn, of accounts die niets meer doen. Daar heb je niets aan. Gelukkig is het eenvoudig om dergelijke accounts te ontvolgen.

Om de accounts te zien ga je naar je profiel en klik je op de link ‘following’. Vervolgens zie je een lijst met accounts waarmee je de laatste 60 dagen de minste interactie hebt gehad. Normaal gesproken betekent dat, dat je ze niet meer leuk vindt (letterlijk) of dat zij niets hebben gepost.
Scroll door de lijst en als je besluit dat je ze niet langer wilt volgen, klik je op ‘volgen’ om ze te unfollowen. Dat ruimt lekker op!

Hulp nodig bij het bijhouden en onderhouden van je zakelijke Instagram account? Wij kunnen je helpen! Neem gerust contact met ons op!