Dagboek

Eindelijk is het zover, Twitter is bezig met het uitrollen van aanpassingen die er o.a. voor zorgen dat je optimaal gebruik kunt maken van de 140 tekens. Ja, het blijven nog altijd 140 tekens, maar de volgende 4 aanpassingen maken dat jij Twitter effectiever kunt gaan gebruiken:

  • Bijlagen zoals foto’s, GIFS, links, ge-quote re-tweets en polls tellen niet meer mee in het aantal tekens. Dit is echt een hele verbetering, zo kun je de begeleidende tweet tenminste leesbaar houden en hoef je niet meer met rare afkorting en kromme zinnen te werken!
  • Bij re-tweets en antwoorden (replies) telt voortaan de @naam ook niet meer mee in de 140 tekens, scheelt alweer een woordje (of twee) in je tekst!
  • De .@ wordt, eindelijk, overbodig. Voortaan als je een tweet begint met een accountnaam, en je wilt dat iedereen op jouw tijdlijn dat ook ziet, hoef je niet meer met een woord (of dat puntje) te beginnen. Tweets die openen met een @naam, zijn voor al jouw volgers te zien!
  • Je eigen tweets quoten of re-tweeten, het wordt mogelijk! Handig als je een speciale aktie of event nog eens onder de aandacht wilt brengen!

Het lijken simpele aanpassingen, en dat zijn het ook, maar het maakt het wel veel prettiger om samenhangende Tweets te schrijven, ook al blijven het ‘slechts’ 140 tekens.
Wil jij tweeten voor je bedrijf of organisatie, maar ontbreekt het je aan tijd om Twitter optimaal in te zetten tijdens, bijvoorbeeld, een event? Ik kan je daarmee helpen, neem gerust kontakt met mij op!