Dagboek

Facebook heeft vanaf nu de mogelijkheid om 360 graden video’s te posten in je News Feed.

Facebook analyseert voortdurend welke content goed gewaardeerd wordt. 360 graden video wint o.a. via YouTube aan poulariteit , daarom heeft Facebook nu ook de mogelijkheid om 360 graden video’s te posten.

Om 360 graden video’s te maken is een speciale set camera’s nodig die ervoor zorgen dat als de video wordt afgespeeld je kunt kiezen vanuit welke hoek je de beelden ziet. Op het web kies je de beeldhoek door met je cursor te spelen. Op de mobiel kan dit door je vinger over het beeld te halen of zelfs door je mobiel te draaien. Op deze manier ben je in staat om vanuit elke hoek de content te bekijken.

Bedenk je eens wat dit in de toekomst kan betekenen wanneer je de video’s van je vriend in Brazilie of in een klein dorpje in Frankrijk kunt bekijken – je kunt rondkijken en beleven wat hij of zij op dat moment beleefde. Maar het biedt natuurlijk ook nieuwe contentmogelijkheden voor bedrijven, organisaties en individuele creatievelingen.

Er is al een aantal 360 graden video’s op Facebook. Bijvoorbeeld die van Star Wars, Discovery, GoPro, LeBron James & Uninterrupted, NBC’s Saterday Night Live en VICE. Deze video’s laten de nieuwe mogelijkheden goed zien. Bijvoorbeeld Disney en Lucasfilms zijn momenteel bezig om de komende film Star Wars ‘The Force Awakens’ in 360 graden beelden te ontwikkelen om hun fans in het Star Wars universum mee te nemen.

Daarnaast is een groep videomakers en storytellers bezig om de mogelijkheden van dit nieuwe medium uit te proberen. We zijn erg benieuwd naar hun innovatieve beelden!

Via de browser en Adroid zie je al 360 graden video’s in de news feed verschijnen. Facebook heeft de uitrol voor iOS gepland in de komende maanden.

Het is vroeg maar wij zijn erg enthousiast over de nieuwe 360 graden video mogelijkheid gaat bieden.