Dagboek

Als je voor je bedrijf of organisatie video’s produceert, dan is de kans heel groot dat je die op jouw eigen YouTube kanaal plaatst – buiten het delen op andere Social Media zoals Facebook, Twitter en Instagram.

Nu kun je natuurlijk je video uploaden, het melden op Social Media, en dan achterover leunen en wachten tot je filmpje viral gaat. Of in elk geval hopen dat je kijkers krijgt.

Helaas gaat het niet zo gemakkelijk. Als je kijkers/views wilt, zul je er iets voor moeten doen – behalve hele goede video’s maken.

Ik heb drie tips om jouw YouTube kanaal die boost te geven die ervoor zorgt dat je meer kijkers/views krijgt!

 1. Zorg voor abonees. Het voordeel van abonees is, dat als jij een nieuw video upload, zij er een melding van krijgen op hun homepage van YouTube en een emailnotificatie (mits zij dat hebben ingesteld). Zo krijg je snel na het uploaden al views!
  Hoe kom je aan abonnees? Heel makkelijk eigenlijk:
  – Vraag erom. Aan het einde van je video kun je mensen vragen zich te abonneren, zodat ze niets meer missen, of vraag het in je nieuwsbrief, je Social Media posts etc. Je kunt ook een abonneerknop aan je filmpjes toevoegen.
 2. Abonneer jezelf op andere kanalen, als mensen bericht krijgen dat jij een nieuwe volger bent zijn zij sneller geneigd om terug te volgen.
  – Schrijf reacties op videos van anderen, zo komt jouw naam in beeld en verhoog je de kans dat mensen uit nieuwsgierigheid op jouw naam klikken en op jouw YouTube kanaal terechtkomen.
 1. Maak Playlists aan van jouw videos, op thema/onderwerp. Niet alleen staat het professioneel en is het makkelijk voor je kijkers, maar: publieke playlists komen apart naar boven na zoekopdrachten.
  Bijvoorbeeld: stel je hebt een playlist met als onderwerp “Tuinieren” en je zet daar al je fimpjes in die hier betrekking op hebben. Ook een filmpje over ‘tomaten planten’. De zoekmachine zal dan, als iemand zoekt op “tomaten planten’, niet alleen het filmpje zelf naar voren halen, maar ook je playlist waar hij in voorkomt. Zo komt jouw filmpje twee keer in beeld!

Met deze 3 eenvoudige tips moet het zeker lukken, succes!

Ben je toch onzeker of heb je hulp nodig bij het opzetten, optimaliseren en/of onderhouden van jouw YouTube kanaal, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de SocialMediaMonteur om te bespreken hoe wij ondersteuning kunnen bieden.